Nazilli'de gizli hayırsever tüm mahallelinin borcunu ödedi!

Nazilli'de gizli hayırsever tüm mahallelinin borcunu ödedi!

Nazilli’de Ahilik haftasının kutlamalarının yapıldığı gün Gökhan Market isimli işyerine gelen bir hayırsever vatandaş, veresiye defterindeki 33 bin liralık borcu ödedi.

Önceki gün Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Gökhan Semerci’ye ait markete gelen bir vatandaş, işletme sahibinden veresiyle defterini isteyerek tüm mahallenin borcunu ödeyeceğini söyledi. Duruma şaşıran market sahibi, şahsen tanımadığı hayırsever vatandaşa, veresiye defterindeki borçların toplam 33 bin TL olduğunu belirtti. Kimliğinin kesinlikle açıklanmamasını isteyen hayırsever, 33 bin TL’lik borcu nakit olarak ödedi. Veresiye defterindeki tüm borçların ödenmesinin ardından işletme sahibi marketin önüne pankart asarak, veresiye borçların ödendiğini duyurdu. 

DHA muhabirine konuşan market sahibi Gökhan Semerci, “ İşyerime hiç görmediğim ve tanımadığım orta yaşlı bir şahıs geldi. Bana ne kadar veresiye verdiğimi sordu. Bende veresiye defterimden alacaklarımı hesaplayıp 33.bin lira alacağımın olduğunu söyledim. 
Cebinden nakit olarak 33 bin TL. çıkarıp masamın üzerine koydu ve veresiye defterini de beraberinde alıp gitti. Ben bugüne kadar ilk kez böyle bir olay ile karşılaştım. Allah her kim ise kendisinden razı olsun” dedi. 

Nazilli Bakkallar Odası Başkanı Fatih Astepe ise, Aydın bölgesinde ve Nazilli ilçesinde ilk kez böyle bir olay ile karşılaştıklarını belirterek, “Bilindiği gibi Ahilik Haftasını kutlamaktayız. Odamız üyelerimizden Gökhan Semerci’nin çalıştırmakta olduğu Şirinevler Mahallesi 268 sokak üzerinde bulunan Gökhan Market isimli işyerine ismini açıklamayan bir vatandaşımızın gelerek marketin veresiye defterinde bulunan 33 bin TL. parayı Market sahibine verip vğeresiye defterinide alıp gitmesi çok önemli bir olay. İnşallah Ahilik haftasını kutladığımız bir günde Nazilli’mizde ilk kez gerçekleşen bu olay örnek olur. Bu Ahilik geleneğimiz Osmanlı Devletinden beri gelen bir geleneğimizdir. Bu hayırseverimiz hem iş yeri sahibimizi hem de buradaki fakir, gariban insanları mutlu etmiştir. Osmanlı Devleti'nden bu yana gelen hayır geleneğimizin inşallah diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyoruz. Bu hayırseverimize de çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

1dc16efb-1816-4bf8-af84-34217e3a0351_31503596.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.