Nazilli'de gündem "Pazarlar"

Nazilli'de gündem "Pazarlar"

Tüm dünyada hızlıca yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), Türkiye’de de bir salgına dönüştü. Ülke genelinde vaka ve ölüm sayıları artarken, salgın sağlık alanının yanı sıra ekonomiden sosyal yaşama her alanı da etkilemeye devam ediyor.

NAZLI ALTINAYAR-Türkiye’de sokağa çıkmak zorunda kalan meslek gruplarının başında pazarcılar geliyor. Haftanın her günü şehrin farklı yerlerinde genellikle sokak aralarında açılan açık halk pazarları, Pazar esnafı için esasında ciddi bir risk de oluşturuyor.Bu riskin önüne geçmek için, geçtiğimiz günlerde Nazilli Belediyesi tarafından “ Perşembe pazarı kurulmayacak” kararı alınmıştı. Bir çok pazar esnafı bu karara karşı çıkarken, yerinde bir karar olduğunu belirten esnaflar da olmuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Mağdur olduklarını ama her şeyden önce sağlığın önemli olduğunu belirten esnaf  “ İşler güzel değil ama güzel diyelim güzel olsun,keşke Perşembe pazarı yasaklanmasaydı baya etkiledi bizi.Elimdekileri 3-4 güne anca satarım,Perşembe pazarı büyük Pazar olduğu için bizim için önemli.Perşembe pazarının kurulması lazım yoksa burada para kazanamayız” şeklinde konuştu.

KEŞKE BUGÜN KURULACAĞINI DA HABER VERSELERDİ
Perşembe pazarının iptal olmasının ardından bugün kapalı Pazar yerinde tezgah kuran başka bir pazar esnafı, “Sayın Kürşat başkanımız Çarşamba günü bir açıklama yaptı. Perşembe pazarının kurulmayacağına dair, bize önceden bilgi verilmedi herkes çarşambadan mal yapıp getirdi,insanlar mağdur,ona da saygı duyuyoruz.”ifadelerini kullandı.

PERŞEMBE PAZARINA GELEN VİRÜS BURAYA GELMEZ Mİ ?
Uzun Çarşı’da kurulan Perşembe pazarının Kapalı Pazar yerine alınmasına rağmen halen daha tedirgin olduklarını belirten esnaf, “Pazarları buraya alalım dediler,tamam alsınlar önemli değil. Bu kadar kişiyi topladılar buraya, çarşıda ki pazara gelen virüs buraya gelmez mi ?”çağrısında bulundu.

 

p3273010.jpg

p3273002.jpg

p3273007.jpg

p3273005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.