Nazilli'de Halısaha İşletmecisi Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Nazilli'de Halısaha İşletmecisi Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Nazilli Sosyal Park Tesisleri işletmecisi İbrahim Şan, Nazilli'deki halısaha işletmecileri adına yaptığı açıklamada, koronavirüs sürecini değerlendirdi.

GÜNAY PABUŞÇU-Koronavirüs salgını sonrası alınan önlemler kapsamında, 15 Mart günü kapatılan halısahalar 1 Haziran'da açılmıştı ancak 4 Haziran'da yeniden kapatıldı. Neredeyse 4 aydır kapalı tutulan halısahaların ne zaman açılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Nazilli'de Florya Park Sosyal Tesisleri işletmecisi İbrahim Şan tabiri caizse patladı. Halısahalarda temas olduğunu söyleyenlerin, minibüslerdeki, berber ve kuaförlerdeki temasları görmezden geldiklerini belirten Şan, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'a "Halısahaları kapatma gerekçeniz nedir" diye sordu.   

788a1344-efce-42b9-bd80-d1b916fa9875-002.jpeg

 


"Devlet bize ofsayttan gol attı"
İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 1 Haziran'da ülke genelinde tüm sportif faaliyetlerin başladığını belirten Şan, "Çalışanlarımız kısa çalışma ödeneği alıyordu. 1 Haziran'da halısahaların açılmasıyla birlikte bu ödenekler son verildi. 4 Haziran'da halısahalar ani bir kararla tekrar kapatıldı. Bu sefer ödemeleri devlet tarafından karşılanan çalışanların sigortaları işverene geçti. İşçi çıkarma yasağı da var. Kapalı bir işletmenin çalışanının sigortasını bize ödetiyorlar. Devletimizin bize attığı ofsayttan gol attı" ifadelerini kullandı.

32dcedf6-22c0-408c-8290-d233bf32a0f6-002.jpeg

"Halısahaları kapatma gerekçeniz nedir?"
Eski Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in İzmir'deki yeni görev yerine gitmeden önce halısahaları açtığını hatırlatan Şan, "Yeni valimiz Hüseyin Aksoy, Sayın Köşger'in halısahalar açılsın kararından bir hafta sonra halısahaları tekrar kapattı. Buradan Sayın Valimiz Aksoy'a sormak istiyorum. Halısahaları kapatma gerekçeniz nedir? Bize tek bir mantıklı gerekçe gösterin, 1 sene halısahalarımız kapalı kalsın.  İstanbul'da ve İzmir'de birçok halısaha faaliyetlerine devam ediyor. Giden valimiz de siz de bu ülkenin valileri değil misiniz?" diye sordu.

3ce6afd1-c2b5-4c65-8c81-3efef124d961-002.jpeg

"Halısahalarda temas olduğunu söyleyenler bana masal anlatmasınlar"
30 yıl boyunca kuaförlük mesleğini icra ettiğini belirten Şan, salgınla mücadele edilirken ilk kapanması ve en son açılması gereken yerlerin berberler ve kuaförler olduğunu söyledi. Şan, "Bu ülkede gerçekten  koronavirüs salgını varsa niçin bu minibüslere %100 taşıma kapasitesi verdiniz? 6 metrekare alana 18 kişiyi sığdırabiliyorsanız, salgın hastalık yoktur. Varsa da kararlarınızda samimi değilsinizdir. Bu duruma göz yumup, 1500 metrekarelik halısahalarda temas olduğunu söyleyenler bana masal anlatmasınlar. Salgınla mücadele edilirken ilk kapanması ve en son açılması gereken yerler, berberler ve kuaförlerdir. Berberler uzaktan kumandayla mı traş ediyor, temasla traş ediyor" dedi.

ab81e6f9-14bf-4b2f-b990-3d5da89538dd-002.jpeg
"Halısahalar ile genelevler eşdeğer tutuluyor"

Halısaha Federasyonu'na üye 20 bin kişinin whatsapp gruplarında sürekli iletişim halinde olduğunun altını çizen Şan, "Türkiye'de hiçbir halısahada koronavirüsle ilgili bir şüpheye ve vakaya rastlanmadı. Eğer ki yetkililerin elinde böyle bir bilgi varsa, bizimle de paylaşsınlar. Hiçbir vakanın tespit edilmediği halısahaların kapalı olmasının nedenini öğrenmek istiyoruz. Şu anda Türkiye'de halısahalar ve genelevler kapalı. Demek ki bu iki işletmeler de birbirleriyle eşdeğer tutuluyor" diye konuştu.

32513aa0-a938-4d3a-b169-77a9cbab1719.jpeg

"Valilerimiz ülkeyi yönetsin"
Türkiye'de bazı illerde valilerin inisiyatif alarak halısahaları açabildiğini söyleyen Şan, "Benim de yakından tanıdığım valilerimiz, vali yardımcılarımız var. Bu kişilerle konuştuklarımda sorumluluk alarak, halısahaların açılmasına izin verdiklerini söylüyorlar. Bazı valilerimiz de ben bu sorumluluğu alamam diyorlar. Eğer ki valiler genelgeye rağmen karar istedikleri kararları alabiliyorlarsa, bu ülkede Cumhurbaşkanı'na veya genelgeye ne gerek var, valilerimiz ülkeyi yönetsin" ifadelerine yer verdi.

70292de9-5a1f-45f8-a9df-f5e5e6eeebcb.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.