Nazilli'de halkın bitmeyen ASKİ isyanı

Nazilli'de halkın bitmeyen ASKİ isyanı

Nazilli'de özel bir taşeron şirketinin üstlendiği alt yapı çalışmaları, şehri adeta koca bir şantiyeye çevirdi. Dün gece aynı cadde üzerinde bulunan birden fazla su patlağına ise mahalle sakinleri sert tepki gösterdi.

Patlayan su borularının ASKİ tarafından onarılmadığını iddia eden vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Son aylarda hızla artan kazı çalışmaları Nazilli halkını canından bezdirdi. Ana caddelerde yavaş ilerleyen kazı çalışmaları sonrası asfalt üzerinde oluşan çukurlar, otomobillerin zarar görmesine neden oluyor. Elektirik, Doğalgaz ve Fiber İnternet'in alt yapı çalışmalarının ayrı zaman dilimlerinde yapılması ise halkın isyan etmesine yol açıyor. İş makinelerinin hasar verdiği patlak su boruları da, halkın sinirlerine tuz biber ekiyor.

AYNI CADDE BİRDEN FAZLA PATLAK

Son olarak dün gece saatlerinde Kurtuluş Mahallesi, Sakarya Caddesi'nde birden fazla su borusu patladı. Saatlerce yola akan içme suyu için defalarca ASKİ'ye bilgi verdiklerini iddia eden mahalle halkı, hem kazı çalışmalarına hem de su patlaklarına geç müdahale ettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi'ne ait ASKİ ekiplerine tepki gösterdi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR

Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Yavuz isimli vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni su patlakları konusunda aradıklarını, fakat ekiplerin halen müdahale etmediğini ileri sürdü. Yetkililerden yardım bekleyen Yavuz, "Akşamüstünden beri bu şekilde mahallemiz. Büyükşehiri aradık ama halen gelecekler. ASKİ ekipleri halen gelecek, yukarısı daha kötü bir vaziyette. Caddenin yukarısında da bir patlak daha var. Aynı zamanda caddede iş makineleriyle kazı çalışması var. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Mahallede yaşayan ev hanımları ise, " Mahallemize bakmıyorlar. Hep düşüyoruz, kalkıyoruz bu yollarda. Bu hendeklerde biz yürüyemiyoruz. Kapılarımızın önüne su birikiyor. Ayrıca caddenin birden fazla yerinde su patlağı olduğu için evlerimizde su sıkıntısı var." diyerek yetkililere isyan etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum