Nazilli'de hareketli 1 Mayıs : Direne direne kazanacağız

Nazilli'de hareketli 1 Mayıs : Direne direne kazanacağız

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezen sendikalı olduğu gerekçesiyle çalışanlarını kapı önüne koyan Uğur Soğutma yöneticilerine seslenerek “Gelin el sıkışalım” dedi.

1 Mayıs Bayramı Nazilli Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen programla coşkuyla kutlandı.

İşçilerle birlikte Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezen, Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli, Nazilli Şube Başkanı Mesut Dinç ve İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın katıldığı kutlamada, alanda bulunan yaklaşık 150 kişi davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

whatsapp-image-2018-05-01-at-19.05.10.jpeg

“DÜNYA ALEM GÖRECEK DİRENECEĞİZ”

Tüm emekçilerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutlayan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezen, “İş cinayetlerine, kayıt dışılığa, taşeronlaşmaya, köle gibi çalıştırılmaya, düşük ücret politikalarına dur diyoruz. Kıdem tazminatını kaldırmak isteyenlere, esnek, kuralsız ve güvensiz çalışmaya son diyoruz. Bugün dayanışma günümüzdür. Bugün adaletsizliği ve haksızlığa karşı mücadele ateşini yaktığımız gündür. Dünya alem görecek direneceğiz, direneceğiz” diye konuştu.

whatsapp-image-2018-05-01-at-19.05.11.jpeg

“PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR”

Nazilli emekçisinin çaktığı kıvılcımın ateşe dönüşeceğini söyleyen Gezen, “Ey sağır sultanlar ve yüreği nasır bağlayanlar. Bu alandan yükselen sese cevap verin. Bu ses adaletsizliğe karşı yükselen sestir. Sendikal örgütlenmeye getirilen engellere, örgütlendiği için işçinin yükselen sesidir. Ekmeğiyle tehdit edilenler ama korkmayanlar ve mücadeleden vazgeçmeyenler burada” diyerek mücadelelerinin “pazara kadar değil mezara kadar süreceğini” vurguladı.

whatsapp-image-2018-05-01-at-19.05.13(1).jpeg

“GELİN EL SIKIŞALIM”

Mesut Gezen, “Bir işçinin istediği sendikaya üye olması onun anayasal hakkıdır. Bu hakkın kullanılmasını engelleyenler ağır bir suç işlemektedir. Bir işçiyi sendikal nedenlerle işten çıkarmak bu suçun katmerleşmiş halidir. Bu suça tevessül edenler gelin henüz yol yakınken dönün. Size uzattığımız eli sıkın” ifadelerini kullanarak Uğur Soğutma Fabrikası kayyum yönetimine seslendi.

Daha önce sendikanın olmadığı Uğur Soğutma’ya Türk Metal’in geldiğini ifade eden Gezen, “Yöneticilere sesleniyorum buna üzülmeyin, sevinin. Biz örgütlendiğimizde üretim, kalite ve verimlilik artacak. Çünkü mutlu işçi daha çok, daha iyi, daha güzel üretir. Bizden korkmayın” dedi.

whatsapp-image-2018-05-01-at-19.05.14.jpeg

whatsapp-image-2018-05-01-at-19.05.12.jpeg

whatsapp-image-2018-05-01-at-19.05.16.jpeg

whatsapp-image-2018-05-01-at-19.05.13.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.