Nazilli’de Havai Fişek Kullanımı Yasaklanacak

Nazilli’de Havai Fişek Kullanımı Yasaklanacak

Sakarya'da meydana gelen havai fişek faciasının ardından belediyeler, havai fişek kullanımını yasaklamaya başladı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın, ilçede havai fişek kullanımına kısıtlama getireceği öğrenildi.

GÜNAY PABUŞÇU-Sakarya'da meydana gelen havai fişek faciasının ardından birçok büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerini, havai fişek kullanımını yasaklamaya başladı. Nazilli Belediyesi de etkinliklerinde havai fişek kullanmama kararı aldı. Belediyenin ilçe genelinde havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurması bekleniyor.

Havai fişekler özellikle kuşların ölümüne yol açarken, kedi ve köpekler dahil birçok canlıya kalıcı zarar verebiliyor. Nazilli’deki uzmanlar ve hayvanseverler derneğinin, havai fişek gösterilerine tepkili olduğunun farkında olan Başkan Özcan’ın, ilçede kutlamaların tüm görkemiyle sürdürüleceğini belirttiği ancak havai fişeğin vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceği bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.