Nazilli’de IŞİD Konferansı düzenlendi

Nazilli’de IŞİD Konferansı düzenlendi

Nazilli Türk Ocağı, son zamanlarda Türkiye ve Ortadoğu gündeminde büyük yer kaplayan IŞİD terör örgütü ve Ortadoğu’daki şiddet olaylarını masaya yatıran bir panel düzenledi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleşen ‘IŞİD kurgu mu?, gerçek mi?’ konulu panele Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Onat, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cemal Tosun konuşmacı olarak katılırken, panele Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, ADÜ İİBF Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Acartürk, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akaya, Türk Eğitim-Sen Başkanı Olgun Ergün, Turkuaz Kadınlar Derneği Başkanı Fatma Ergün, Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş, Belediye Meclis Üyesi Deniz Depboylu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Sema Tuna’nın yaptığı panelde açılış konuşmasını yapan Ahmet Çekim, konuşmasında Türk’ün 103 yıllık dergisi Türk Yurdu’na abone olunmasını, dergiye sahip çıkılmasını istedi.

DEĞERLENDİRMELERİNİ ANLATTILAR

Panelin oturum başkanlığını yürüten Prof.Dr. Mustafa Yıldırım konuşmacıları tanıtarak yaptığı konuşmasından sonra sözü Prof.Dr. Hasan Onat’a bırakarak panel’i başlattı. Hasan Onat konuşmasında; mezhepler kürsüsü anabilim Dalı Başkanı olması nedeniyle Ortadoğu’daki İslamiyet’in bugünkü durumunu değerlendirdi. Prof.Dr. Cemal Tosun ise; din eğitimi, İslamofobi ve Avrupa’daki Müslümanlar ile ilgili konuştu. Oturum başkanı Mustafa Yıldırım da İslam Hukuku alanında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmacılar, panelde çok sayıda dinleyicinin sorularını cevaplandırdı. Panelin bitiminde ise Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu ve Belediye Meclis Üyesi Deniz Depboylu panele katılan konuşmacılara günün anısına çiçek takdim ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.