Nazilli'de işlenen cinayette mahkeme kararı verdi

Nazilli'de işlenen cinayette mahkeme kararı verdi

Nazilli’de 2017 Şubat ayında Deve Güreşi etkinliklerinde Bahri Onhan’ı öldüren Mehmet Kaştı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Karar karşısında sevinen Onhan’ın ailesi öldürülen oğullarını mezarı başında andı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Mehmet Kaştı, Bahri Onhan’ın ailesi ve taraf avukatları katıldı. Savcının esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından sanık geçmiş ifadesini tekrar ederek,“Eski savunmalarımı tekrar ederim. Suçsuzum, beraatime karar verilsin” dedi. 

img_1435.jpg

Olayın görgü tanıklarını ve taraf avukatlarını dinleyen mahkemeye heyeti kararını açıkladı. Mehmet Kaştı’nın olay günü Bahri Onhan’a ilk bıçaklı darbeyi vurduğu ve yere düşürdüğü belirtildi. Sanığın, yerde savunmasız şekilde yatan Onhan’ın kalbine de bıçak sapladığı tespit edildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti kararını açıkladı ve sanık Mehmet Kaştı’ya “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini bildirdi. 

img_1439.jpg

Adli rapor sonucu “darbeler öldürücü”

Daha önceki mahkemeye sunulan İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın otopsi raporunda Bahri Onhan’ın vücudunda iki adet kesici, delici alet yarası saptanmış olduğu, dış muayenede yerleri ve özellikleri tamamlanan yaralanmaların her birinin öldürücü nitelikte olduğu, kişinin ölümünün delici alet yaralanmasına bağlı kalp ve akciğer kesisi ile gelişen kanama sonucu meydana geldiği bildirilmişti.

4-100.jpg

“Çok mutluyuz, adalet yerini buldu”

Mahkeme kararının ardından Bahri Onhan’ın ailesi Evranlı Mezarlığı’na giderek öldürülen çocuklarını mezarları başında andı. Babası Hasan Tahsin ve annesi Refika Onhan “Çok mutluyuz, adalet yerini buldu” dedi. Onhan’ı mezarı başında anan acılı aile gözyaşı döktü. 

“Annemizin ve babamızın yüreğine su serpildi”

Onhan’ın akrabası Engin Yılmaz, Havadis Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bugün Bahri Onan kardeşimizin son mahkemesi görüldü. Bir sene gibi benim için çok uzun, adalet için kısa bir dönemde mahkemeye girdik çıktık. Ve bugün Allah’a çok şükür adalet yerini buldu. Avukatımız sayesinde karşı taraf hak etmiş olduğu cezayı aldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Türk mahkemesinin ve Türk hakimlerinin vermiş olduğu bu karardan dolayı ailecek büyük bir sevinç duyuyoruz. Her ne olursa olsun 27 yaşında bir oğlumuz topraktan dışarıya çıkmayacak ama en azından annemizin ve babamızın yüreğine su serpildi.” dedi.

img_1445.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum