Nazilli'de, jeotermal istilası

Nazilli'de, jeotermal istilası

Nazilli’nin Bozyurt Mahallesi’nde (Mastaura) özel bir firma tarafından Altın Kılıçlı Dere’nin yanı başına kurulan jeotermal kuyusu, çevre halkını tehdit ediyor.

Kuyu’dan dere yatağına bilinçsizce boşaltılan atık sular, önce Mergen Çayı’na sonra da tarım arazilerinin su ihtiyacını karşıladığı Menderes Nehri’ne akıyor.   

Medeniyet’in beşiği Lidyalılar tarafından paranın ilk basıldığı Mastaura Antik Kenti , jeotermalcilerin istilasına uğradı. Nazilli’nin Bozyurt Mahallesi olarak bilinen bölgede özel bir firma tarafından Altın Kılıçlı Dere’nin yanı başına kurulan jeotermal kuyusu, pis kokusu ve atık sularıyla çevre halkını tehdit ediyor. Kuyudan boşaltılan jeotermal atıkları, çayın içine döken yetkililer, pis atıkları böylece tasfiye ediyor. Burada dere suyu ile birleşen jeotermal atıkları Menderes Nehrine akıyor. Bölge halkının tarım arazilerini sulamak için kullandığı Menderes Nehri, onlarca sondaj kuyusundan akıtılan atıklar ile tehlike saçmaya devam ediyor.

Özellikle hafta sonları sondaj kuyusundaki atık suların dereye akıtıldığını belirten çevre sakinleri, oluşan pik koku ve buhardan rahatsız duyduklarını belirttiler. Konuyla ilgili olarak harekete geçen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, yetkili mercilere durumu bildirdiğini, gereken tedbir ve incelemenin yapılacağını söyledi.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

1-018.jpg5-006.jpg8.jpg9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum