Nazilli'de Kadın Dayanışma Evi Törenle Açıldı

Nazilli'de Kadın Dayanışma Evi Törenle Açıldı

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kadınların kişisel gelişimlerini artırmak, el sanatlarına olan ilgi ve ekonomiye katkı sağlanmaları için çeşitli eğitimler de verileceği ‘Kadın Dayanışma Evi’ törenle açıldı.

Turan Mahallesi 463 ada 4 parsel üzerinde yaklaşık 87 metre kare alanda, içerisinde danışma, doktor odası, muayene odası, idare odası, derslik çok amaçlı salon servis birimi ve tuvaletlerden oluşan 3 katlı Kadın Dayanışma Evi’nin açılışı kalabalık bir törenle hizmete girdi. Nazilli Belediyesi tarafından organize edilen açılış törenine TBMM İdari Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, Nazilli MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Koşar, MHP İlçe Başkanı Engin Kürşat Özcan ve partililer, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Örgütleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Ertuğrul Özdemir, mahalle ve köy muhtarları, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni başlangıcında ilk sürpriz Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın şubesinden geldi. Daha önce Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı “En Yardımsever Belediye Başkanı “ olarak seçen dernek üyeleri En yardım sever Belediye Başkanı Haluk Alıcık pankartı açtı. Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Ertuğrul Özdemir’in Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı En Yardımsever Belediye Başkanı seçmelerinin sebebini anlatmasının ardından Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız, Mahallesine kazandırılan Kadın Dayanışma Evi için Başkan Alıcık ve Nazilli Belediyesine teşekkür etti. Şu an Kendi mahallesinin olmasının yanı sıra, çocukluk ve gençlik yıllarının da aynı mahallede geçmesi ve ayrıca tek kadın muhtara sahip olmasından dolayı da Turan mahallesine Kadın Dayanışma Evinin yapılmasını uygun gördüklerini vurgulayarak ve Kadın, anamız, kardeşimiz eşimiz. Çocuklarımızın anası Koruyalım, saygı duyalım. Malum “Yuvayı dişi kuş yapar” diyerek sözlerine başlayan Haluk Alıcık “Bilirsiniz, atasözleri hayatın içinde damıtılmış tecrübeleri yansıtır. Bu bakımdan önemsenmelidirler. Önemsediğim atasözlerinden biri de işte bu “Yuvayı dişi kuş yapar” sözüdür. Bu atasözünde, toplumun oluşumunda kadının konumu vurgulamaktadır. Kadın toplumun ana öğesidir. Ona ulaşmayan herhangi bir fikir, yaklaşım hayat alanı bulamaz. Kadın sadece var olduğu ailenin içinde değil toplumda da değişimin taşıyıcısıdır” dedi. Eski Türk toplumlarında aile en önemli sosyal birlik olduğundan ailenin temelini teşkil eden kadınının Türk destanlarında Türk efsanelerinde öyle yüce bir mertebeye konulduğunu da hatırlatan Alıcık kadını böylesine yüce bir varlık haline getiren töreye kültüre hayran olmamanın imkânı olmadığını dile getirdi.

‘KADINLAR İÇİN FARKINDALIK ORTAYA KOYDUK’

Türk kadının daha rahat bir hayat sürdürmesini isteyen, onun omuzlarındaki ağırlığın farkında olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de Cumhuriyetin teminatı olan çocuklarımızın analarına haklarını verdiğini bu hakları alan Türk kadının sosyal hayattaki yerini aldığını belirten Alıcık; “Şuna inanmak gerekir ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Ancak Ekonomik sebeplerle yaşadıkları sıkıntılara katlanmak zorunda kalan pek çok kadınımız vardır. İşte bu yüzden biz sosyal belediyecilik anlayışı ile Ekonomik sebeplerle yaşadıkları sıkıntılara katlanmak zorunda kalan kadınlara yardımcı olabilmek için Kadın Dayanışma Evi'ni yaptık. Önümüzdeki günlerde de daha farklı projelerle ve daha geniş çalışma olanakları yaratılarak daha farklı konularda Nazillili Kadınlara hizmet vermeye devam edeceğiz. Turan Mahallesi 463 ada 4 parsel üzerinde yaklaşık 87 metre kare alanda tasarlanmış olan yapımız 3 katlı olup içerisinde danışma, doktor odası, muayene odası, idare odası, derslik çok amaçlı salon servis birimi ve tuvaletlerden oluşmaktadır. Sorunların çözümü ve aynı paydada buluşmak üzere kurulduğumuz ve kadınlara sosyal, ekonomik ve sağlık anlamında destek sunabilmek amacıyla yola çıktığımız bu dayanışma evinde kadınların kişisel gelişimlerini artırması, el sanatlarına olan ilgi ve ekonomiye katkı sağlanması için çeşitli eğitimler de verilecektir” ifadelerini kullandı. Konuşmasında 2009 yerel seçimlerinden itibaren Nazilli’ye yapmış olduğu hizmetlerin de bir hatırlatmasını yapan Haluk Alıcık “2009 yılında ‘Bu Memleketin Şehr-i Emini Olacağız’ diyerek yola çıkmıştık. Allah nasip etti, Belediye Başkanı olduk. Bu inancın zaferiydi. Hep birlikte bu yolda başarı ile ilerledik. Geçtiğimiz dört buçuk yıldan bu yana çalmadığım kapı girmediğim sokak köy kalmadı. Sizlerin dertleriyle dertlendik, sıkıntılarına çözümler bulmaya çalıştık. Bundan sonrada aynı şekilde hizmet üretmeye sizlerle birlikte sorunlara çare bulmaya devam edeceğiz” dedi.

‘ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDE DE O OLACAK’

MHP iktidarında seçilmişlerden, atanmışlara kadar, yaşamın her kademesinde, kadınlara daha fazla yer verileceğini ifade eden MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak; “Analarımıza rahat nefes aldırmak için, Aydın genelinde 160 adet ücretsiz kreşler açacağız. 2-6 yaş arası çocuklar, servis minibüsüyle, hostes tarafından sabah ailesinden teslim alınıp kreşe getirilecek. Akşam evinde ailesine teslim edilecek. Kentlerdeki kreşlerde hangi imkanlar varsa, köylerimizdeki kreşlerde de aynısı olacak. Kadınlar arasında dayanışmayı sağlamak, gerekli eğitimleri vermek amacıyla da belediyelerimiz seferber olacak” şeklinde konuştu. Aydın Büyükşehir için hazırladığı projeleri de anlatan Uzunırmak ülkeleri, şehirleri cinsiyetin değil zihniyetin yönetmesi gerektiğinin altını çizerek özellikle tüm Aydınlı annelere söz verdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde ilk bir yıllık dönem içerisinde 8 bin, 2019 yılına giderken de 18 ile 20 bin kişinin iş sahibi olacağını belirten Ali Uzunırmak “ Bizim yöneticilimizde Ahlakımız ve imanımız önde gelir. Adaletin gücü bizim gücümüzdür. Sizlere söz veriyorum biz bu gücümüzle Aydınlının nefes alışını değiştireceğiz” dedi. Mehmet Çelik tarafından okunan dua sonrasında Nazilli Belediyesi Mehteran Ekibinin çaldığı marşlar eşliğinde açılış kurdelesi kesilen Kadın Dayanıma Evini gezen tüm konuklara Nazilli Belediyesi tarafından döktürülen lokma ikram edildi.

Nazilli'de Kadın Dayanışma Evi Törenle Açıldı

Nazilli'de Kadın Dayanışma Evi Törenle Açıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.