Nazilli'de kadroya geçiş sınavına girecekler dikkat!

Nazilli'de kadroya geçiş sınavına girecekler dikkat!

2018 yılı itibariyle binlerce kişinin gireceği Taşeron sınavı nasıl olacak? Kamuya geçecek binlerce işçi taşeron sınav konularını merak ediyor. İşte 2018 taşeron sınavı hakkında tüm merak edilenler...

2018 yılında taşerondan kadroya geçenler işçiler sınava tabi tutulacak. 450 bin kamuda çalışanının gireceği taşeron sınavı nasıl olacak?

Taşeron işçilere hangi soru sorulacak sınav KPSS gibi mi olacak?

Geçtiğimiz günlerde taşeron sınavı için başvuru yapan binlerce aday şimdide gözünü sınav ile ilgili detaylar çevirdi.

Peki taşeron sınavında hangi konular yer alacak? İşte 2018 taşeron sınavı ile ilgili tüm merak edilenler...

EN AZ 50 PUAN ŞART

Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek, en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak ve en geç 2 Nisan'a kadar kadroya geçirilecek. 

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN?

Taşeronların geçiş süreci 2 Ocak 2018’den itibaren başladı ve 90 gün içinde sonlandırıldı. Sınavlar 3 ile 22 Mart arasında gerçekleştirilecek.

"Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusu üzerine Sarıeroğlu, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." bilgisini verdi.

Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsini inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız. Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk, eleme amaçlı değil, yaptıkları işle ilgili olacak.

SINAVLAR EĞİTİM NİTELİĞİNE GÖRE YAPILACAK

Kadroya geçişler öncesi yapılacak sınavlar ise, yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı olabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı olarak da yapılabilecek. Sınavla ilgili süreçleri yürütmek için sınav komisyonları kurulacak. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak şart olacak. Sınavlar çalışanların eğitim durumuna göre sözlü olarak da yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.