Nazilli'de kahrolsun Trump sesleri

Nazilli'de kahrolsun Trump sesleri

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Nazilli’de protesto edildi. Belediye Meydanı’nda toplanan grup hazırladıkları pankart ve attıkları sloganlarla ABD Başkanı Trump’a tepki gösterdi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıma kararına yönelik sivil toplum kuruluşları Nazilli Belediye Meydanı’nda bir araya geldi. 

Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyelerinin katıldığı eyleme, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

gfgfgf.fw-004.png

Grup adına basın açıklamasını okuyan Nazilli Sivil Toplum Hareketi Başkanı Muhammed İkbal Yiğit, ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarını küstahlık olarak değerlendirdi. Yiğit, “Aydın STK platformu olarak basiretsiz ABD başkanı Trump’ın hukuksuz kararını protesto etmek zalimliklerini yüzlerine çarpmak ve kararlarını kabul etmediğimizi göstermek için buradayız. Yüreğimizin yandığı içimizin acıdığı için buradayız . Filistin ve Kudüs ile dayanışma içinde olduğumuz için buradayız.Peygamberler diyarı Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Miladın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. Ezanımızın yasaklanması mescitlerimizin ibadete kapatılması kabul edilemez . Basiretsiz ABD başkanının Kudüs İsrail’in başkentidir şeklindeki talihsiz ve tarihi gerçeklerle örtüşmeyen ve beyanı insanlık vicdanını yaralayan bölgedeki sorunları derinleştirdiği ortadadır.” açıklamalarında bulundu. 

“Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD”, “Kudüs canımız, feda olsun kanımız,”, “Mescid-i Aksa onurumuzdur” sloganları atan grup, hazırladıkları pankartlarla da protestoya destek verdi.  

Protesto, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu’nun duasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.