Nazilli'de katliam davası başlıyor

Nazilli'de katliam davası başlıyor

Nazilli ilçesinde geçen yıl pompalı tüfekle 5 kişiyi öldüren 4 kişiyi de yaralayan Mustafa Duran hakkında hazırlanan iddianamede 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 4 kez de 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Aydın’ın Nazilli ilçesinde pompalı tüfekle 5 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olan sanık hakkında hazırlanan iddianamede 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 4 kez de 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Mağdur ailenin avukatı Özlem Burcu Ugan, müvekkillerinin haklarını sonuna kadar savunacağını, Mustafa Duran'ın hak ettiği cezayı alması için mücadele edeceğini bildirdi. 

Zafer Mahallesi’nde 20 Temmuz 2018’de komşuları Filiz Kahya, Mehmet Kahya, eşi Tülin Duran’ın kardeşleri Bekir Karakılıç, Birol Karakılıç ve eşi Emine Karakılıç’ı pompalı tüfekle öldüren, eşi ve kızı Tuğçe Duran ile Şükran Karakılıç’ı yaralayan Mustafa Duran hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Nazilli Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Duran’ın cinayeti önceden planladığına ilişkin bilgiler, ölü ve yaralılara ilişkin otopsi raporlarının sonuçları, görgü tanıkları ve yaralıların ifadeleri yer aldı.

İddianameye, Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nde bir süre gözlem altında tutulan Mustafa Duran’ın akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin rapor da eklendi.

İddianamede Duran’ın “Tasarlayarak öldürme, eşi kasten öldürme, altsoydan akrabayı kasten öldürme” suçlarından 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 4 kez de 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Susma hakkını kullandığı için Duran’ın ifadelerine yer verilmeyen iddianamede, kızı Tuğçe Duran’ın, “Babasının, annesine birden fazla psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını, annesinin boşanmak istediğini fakat babasının öldürebileceği düşüncesinden dolayı bu düşüncesinden vazgeçtiğine” yönelik ifadeleri iddianamede yer aldı.

Duran, “babasının olay günü evin çevresine geldiğini ve Birol Karakılıç’la tartıştığını, şikayetçi olmaları üzerine karakola gidip ifade verdiklerini, saat 17.30’da karakoldan ayrıldıklarını, 20.00’da yemeğe oturdukları esnada silah sesini duyduğunu, sağ kolundan vurulduğunu, olay sırasında babasını görmediği” yönünde beyanda bulundu.

"Yakınlarını öldürür seni yaşatırım"

Babasının bir gün annesini arayarak, “Boşanmak mı istiyorsun, yakınlarını öldürür seni yaşatırım. Sana yaşatacaklarımın vebalini çekebilecek misin” şeklinde tehdit ettiğini anlatan Duran’ın babasından şikayetçi olduğuna yönelik ifadelerine de iddianamede yer verildi.

Tutuklu sanığın kardeşi Sedat Duran ise "Mustafa ile Tülin Duran'ın aralarının 2018 yılı Kurban Bayramı'ndan beri bozuk olduğunu, olaydan 15 gün önce ağabeyinin kendisini arayarak Bekir'i öldüreceğini, Tülin'i çok sevdiğini ve boşanmayacağını söylediğini, ağabeyinin kendisine ait ait bir dükkan ve evi satarak plastik ürün işine girdiğini, bunları muhafaza ettiği yerde ürünlerin Tülin Duran tarafından alındığını gördüğüne" yönelik ifadeleri iddianamede yer aldı.

- Olay günü keşif yapmış

İddianamede Mustafa Duran'ın eşinin etrafındaki insanları ortadan kaldırarak yalnız bırakmak ve acı çektirmek için uzun bir süredir tehdit ettiği, eşinin kaldığı yere olay günün sabahında keşif yaptığını, öldürdüğü kişilere bilendiği, uzun süre tasarlama iç güdüsüyle olayı gerçekleştirdiği, son tüfeğinde bulunan 12 fişeği bitirinceye kadar ateş ettiği, maktullerin savunma haline geçip ellerini kaldırmalarına rağmen yaralanmaların bel ve göğüs bölgelerinde olduğu, bu kapsamda sanığın öldürme kastıyla ateş ettiğinin tespit edildiği ifade edildi.

- Olay

İstiklal Mahallesi’nde 20 Temmuz 2018’de daha önce vefat eden kayınpederinin evine giden, Mustafa Duran, 2 pompalı tüfekle komşuları Filiz Kahya, Mehmet Kahya, Tülin Duran'ın kardeşleri Bekir Karakılıç, Birol Karakılıç ve eşi Emine Karakılıç öldürmüş, eşi ve kızı Tuğçe Duran ile Şükran Karakılıç yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.