Nazilli'de kira fiyatları cep yakıyor!

Nazilli'de kira fiyatları cep yakıyor!

Nazilli’de son yıllarda yükselen kira oranları vatandaşların bütçesini zorlamaya başladı. Asgari ücretle geçinen bir aile maaşının yarısından fazlasını ev kirasına ayırıyor.

Nazilli şehir merkezinde bulunan ev kiraları vatandaşın bütçesini zorluyor. Merkezde konut arayanlar kira ücretini duyunca uzak mahallelerdeki evlere yönelmek zorunda kalıyor. Bu da ulaşım ücreti olarak bütçeyi sarsıyor. Ancak şehir merkezi dışında bulunan ev kiralarının da 800-1000 TL’ye ulaşması dar bütçeye sahip olanların ev sahiplerinden şikayetçi olmasına yol açıyor.

Kira oranlarının yükselmesini artan üniversite öğrencilerine bağlayan emlakçı Kazım Keçiören; “ Ben 30 senedir Nazilli’de oturuyorum. Ancak son 2 yıldan beri artan kira fiyatlarıyla baş edemez olduk. Benim 2 çocuğum var ve eşim ev hanımı. Benden başka çalışan yok. Hal böyle olunca para biriktirme imkânımızda kalmıyor. Her şeyi ucu ucuna yetiştirmek zorunda kalıyoruz. Ev sahiplerinden ricamız kira oranlarını biraz aşağılara çekmeleridir. Eminim ki Nazilli dışından Adnan Menderes Üniversitesine okumak için gelen öğrenciler de aynı durumdan yakınıyorlardır.” şeklinde konuştu

KAYNAK: AHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum