Nazilli'de kirli manipülasyon

Nazilli'de kirli manipülasyon

Nazilli'de Saadet Partisi, İYİ Parti ve CHP'nin, HDP ile işbirliği yaptığına yönelik algı yürüten kimliği belirsiz kişiler, gece saatlerinde üzerinde “Bu bir halk ayaklanmasıdır” yazan on binlerce broşürü, Nazilli sokaklarına serpiştirdi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Yerel seçimlere saatler kala, Nazilli'de siyaset iyice çirkinleşti.Nazilli'de gece saatlerinde ortaya çıkan kimliği belirsiz kişiler,‘Bu bir halk ayaklanmasıdır’ yazılı on binlerce broşürü sokak sokak dağıttı. HDP’nin, Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti ile ortaklık kurduğuna yönelik mesajların yazıldığı broşürde, yerel seçimler öncesi algı operasyonu yürütülmeye çalışılıyor. Kimliği belirsiz kişilerce dağıtılan broşürleri fark eden CHP'li ve İYİ Partili 120 gönüllü, sokak sokak gezerek, bildirgeleri topladı ve imha etti. 


ÖZCAN YERDEN BROŞÜR TOPLADI
Durum, emniyet güçlerine bildirildi ve polis şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Gece saatlerinde broşür dağıtımının ihbarını alan Millet İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan'da sokağa çıkarak, yerlerden broşür topladı.

KARAKOLA GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU
Daha sonra, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim ve Millet İttifakı Belediye Meclis üyesi adayı Mert Öreroğlu ile buluşan Kürşat Engin Özcan, Hürriyet Polis Karakolu'na gitti. Özcan, Sevim ve Öreroğlu, dağıtılan broşürlerle, halkın kışkırtılmaya çalışıldığı ve yalan beyan gerekçesiyle, dağıtım yapan kişilerden şikayetçi oldu. 

"BÖYLE BİR İTTİFAKIN OLMADIĞINI DİĞER PARTİ DE AÇIKLADI"
Karakol çıkışında gazetecilere açıklama yapan Özcan, "Nazilli'de böyle çirkin olayların yaşanması bizleri derinden üzmüştür. Nazillimiz'in tamamında, olmayan iddialarla
ülkemizin çeşitli noktalarına dağıtılan benzer broşürler dağıtılmıştır.Bu konuyla ilgili gerekli müraacatımızı yaptık. Böyle bir olayın olmadığı herkesçe malumdur. Buna rağmen inatla broşürlerin dağıtılması, kime hizmet ettiği malumdur. Memleketimizde böyle şeylerin olmasından da üzgünüz. Geçen gün partilerde açıkladılar. Böyle bir ittifakın olmadığını diğer parti de açıkladı. Biz saha çalışmamızda da ittifakın olmadığını söylüyoruz." dedi. 
"KİRLİ YAPI ELLERİNİ NAZİLLİ'YE UZATMIŞ"
CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim ise 31 Mart gecesine kadar, kirli yapıyla mücadele edeceklerini kaydetti. Sevim, açıklamasını şöyle sürdürdü, "Şuan saat 06.00,gece 12'den itibaren kirli yapı ellerini Nazilli'ye uzatmış durumda,
sokak sokak, kapı kapı, insanların özel alanlarına girerek, el ilanlarını, broşürlerini atarak, toplumu ayrıştırma içerisinde, eylem içerisinde olduklarını tespit ettik.Güvenlik güçleri arkadaşlarımız yanımızda, kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Suçluları yakalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Halkımızın bu tür provokasyona itibar etmemesini istiyoruz." diye konuştu. 
Millet İttifakı gönüllüleri sabaha kadar şehrin belirli noktalarında nöbet tutarak, broşür dağıtımının tekrar yapılmaması için hazır bekledi.

1-398.jpg

2-367.jpg

3-311.jpg

4-212.jpg5-107.jpg

6-074.jpg

8-037.jpg

9-021.jpg

10-017.jpg

572820be-402d-486b-bead-fc31a158c80c.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.