Nazilli’de Kutlu Doğum Haftası Konferansı Gerçekleşti

Nazilli’de Kutlu Doğum Haftası Konferansı Gerçekleşti

Nazilli’de Müftülük tarafından gerçekleştirilen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Belediye Tiyatro Salonu’nda ‘ Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ adlı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdürü M. Ali Berksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı İmran Acar ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Topaloğlu, Kutlu Doğum Haftası’nı kavrayabilmenin önemine dikkat çekti. İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, 1989 yılından beri Hz. Muhammed’i anlayabilmek için Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Müftü Topaloğlu, "Hz. Adem peygamberden son peygamber Hz. Muhammed ( S.a.v) kadar binlerce peygamber gelmiş geçmiştir. Son olarak gelen peygamberimiz Hz. Muhammed İslam dinini yaymak için mücadele etmiştir. Sevgili peygamberimizi anlamalı onun düşüncelerini benimsemeli ve idrak etmek için uğraşmalıyız. Ona olan bağlılığımızı her zaman ortaya koyuyoruz. Miladi takvime göre 20 Nisan’ı 21 Nisan’a bağlayan gece sevgili peygamberimiz dünyamızı şereflendirmiştir. Bizlerde 1989 yılından beri Hz. Muhammed’i daha iyi anlayabilmek onu sevgiyle, saygıyla anmak için kutlu doğum haftasını gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün kutlamalarımız artarak devam ediyor. Başkanlığımız her kutlu doğum haftasında belirli bir konuyu el alıyor. Bizim amacımız toplumda farkındalık oluşturmak. Bu yılda Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı adlı Konferans’da bir araya geldik. Teşriflerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Rabbim dualarımızı kabul etsin” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak da, birlik ve beraberliğin unutulmaması, yaradan sevgisi ve peygamber sevgisinin herşeyden üstün olduğunu vurguladı. Albayrak, " Yüce Rabbimizi ve onun şerefli elçisi Hz. Muhammed’in sevgisinden mahrum kalmamalıyız. Peygamber Efendimizi anmak için burada buluştuk. Rabbim dualarımızı kabul etsin. Birlik ve beraberlik içinde rahmet peygamberi Hz. Muhammed’i anlayarak yaşamalıyız" diye konuştu. Konferans Şiir ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu.

20150415aw384645_01.jpg

20150415aw384645_02.jpg

20150415aw384645_04.jpg

20150415aw384645_03.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.