Nazilli'de mahalle sakinleri isyan etti

Nazilli'de mahalle sakinleri isyan etti

Nazilli Yeşil Mahalle 1896 ve 1897 sokakta yapılan yeni binalara elektrik bağlanmadı. Evlere taşınan, fakat elektrik olmadığı için şantiye elektriği kullanan mahalleli, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek yetkililere seslendi.

Yeşil Mahalle 1896 ve 1897 sokaktaki yeni binalara elektrik bağlantısı yapılmadığı için mahalleli şantiye elektriği kullanmak zorunda kaldı. Şantiye elektriğinin voltajının alçalıp yükselmesinden dolayı beyaz eşyalarının yandığını, yangın riskiyle karşı karşıya kaldıklarını ve mahallelerinde ışık olmadığı için hırsızlığın arttığını belirten vatandaş, yetkililere seslenerek mağduriyetlerini iletecek bir muhattap bulamadıklarını belirtti. Mahalle sakinlerinden Mustafa Ay, "Şantiye elektriği kullandığımız için aydınlatma dışında hiçbir şey kullanamıyoruz. Klimalarımız ve beyaz eşyalarımızı kullandığımızda sigorta atıyor, eşyalarımız yanıyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMI SOĞUK SUDA YIKIYORUM"

Aralık ayında yeni evlerine taşındıklarını ve elektrik olmadığı için mağdur olduklarını belirten Emine Aysan, "İkiz çocuklarım var, elektrik olmadığı için evimizde sıcak su yok. Çocuklarımı soğuk suda yıkadığım için sürekli hasta oluyorlar. Binadaki asansör çalışmadığından da altıncı kattaki evime kadar çocuklarımı kucağımda taşıyorum" dedi. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Aysan, "Eşim ve iki çocuğum ben işteyken evde kalıyorlar. Bir keresinde kablolardan biri alev almış. Eşim müdahale edip söndürmüş ama işteyken aklım evde kalıyor" dedi.

NE KİRAYA VEREBİLİYOR NE TAŞINABİLİYOR

Kredi çekip yeni ev aldıklarını belirten Gülay Baz, "Kirada kalıyoruz. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Bu sokaktan bir ev alır, kiraya veririz böylece krediyi de öderiz diye düşündük. Ama elektrik olmadığı için ne taşınabiliyor ne de evi kiraya verebiliyoruz. Kiraya vermediğimiz için de krediyi ödemekte zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

,.jpg

"EVİME DUA EDEREK GELİYORUM"

Özel bir şirketten çalıştığını ve eve karanlıkta geldiğini belirten Selma Baldır, "Evler karanlık, sokaklar karanık. İşten gelirken karanlıktan geçiyor ve çok korkuyorum. Evime girene kadar dua ediyorum. Beni bu sokakta öldürseler hiç kimse duymaz. Biz şehrin göbeğinde yaşıyor ama elektrik hizmetinden faydalanamıyoruz. Oy istemeye gelirken hepsi geliyor, hizmet istediğimiz zaman hiç kimse yok ortada" dedi.

MUHATAP BULAMIYORLAR

Şimdiye kadar evlerine elektrik gelmesi için birçok yere başvurduklarını ve sonuç alamadıklarına değinen Hüseyin Aysan, "Elektrik hizmeti için AYDEM'e gidiyoruz. Onlar belediyeye yönlendiriyor. Belediyeye gidiyoruz, bizi AYDEM'e yönlendiriyorlar. Biz muhattap bulamıyoruz" diye konuştu. Mahalleli alkışlayarak yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.