NAZİLLİ’DE MANAVLAR İSYAN ETTİ

NAZİLLİ’DE MANAVLAR İSYAN ETTİ

Nazilli’de Perşembe Pazarı’nın yasaklanmasının ardından manav esnafları Manavlar Odası Başkanı etrafında bir araya geldi. Pazarın kurulmasını isteyen manavlar “En azından bu hafta açsaydık, mahsüller elimizde kalacak” diyerek tepki gösterdi.

GÜNAY PABUŞÇU-Nazilli’de bölgenin en büyük pazarı olan Perşembe Pazarı’nın kurulmaması manav esnaflarını isyan ettirdi. Manavlar Odası Başkanı etrafında bir araya gelen manavlar, “3-4 gün önceden bu durum odamıza bildirilmeliydi. Tüm hazırlıklarımız, aldığımız mahsüller elimizde kaldı. En azından bu hafta açsaydık, mağdur olmasaydık” ifadelerinde bulundu.

“TEZGAH AÇILMAYACAK”
Nazilli Manavcılar Odası Başkanı Kemal Cansız Perşembe Pazarı’nın kurulmayacağı kararı ile ilgili görüşmek için Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’la bir araya geldi. Üyelerinin pazar için mal aldıklarını dile getiren Cansız, görüşmeler sonunda Perşembe günü karara uyarak tezgah açmayacaklarını belirtti.

“ÖNCE SAĞLIK, SAYGILIYIZ”
Görüşmeler sonunda bir açıklama yapan Nazilli Manavlar Odası Kemal Cansız, “ Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesiyle yaptığımız görüşmeler sonunun da bir karara vardık, önce sağlık. Yarın Perşembe Pazarı açmayacağız. Manavlar olarak bu karara saygılıyız, uyacağız, Cumartesi günü tezgahımızı açacağız” dedi.

“MAHSÜL FİYATLARI DÜŞTÜ”
Perşembe Pazarı’nda tezgah açamayacak olan manavlar, ellerindeki mahsülleri tüketmek için fiyatları indirdi. 1 kilogramı 12 lira olan çilek 7 liraya düşerken geçen hafta yarım kilogramı 20 lira çağla kilogramı 10 liradan satıldı.

bfbf22c7-cac2-4ede-be22-485094caf4e9.jpg

Fotoğraf: SES Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.