Nazilli’de Miniklere Trafik Eğitimi Verildi

Nazilli’de Miniklere Trafik Eğitimi Verildi

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası dolayısıyla anaokulu öğrencilerine Sümer Reakrasyon alanı içerisinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim alanında Trafik eğitimi ve bilgilerini verdi.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası dolayısıyla anaokulu öğrencilerine Sümer Reakrasyon alanı içerisinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim alanında Trafik eğitimi ve bilgilerini verdi.

Karayolları ve trafik Haftası dolayısı ile Nazilli Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe Nazilli’de faaliyet gösteren anaokullarında eğitim gören yaklaşık 250 çocuk öğretmenleri, okul idarecileri ve aileleri ile birlikte katıldı. Sabah saatlerinde Nazilli Belediyesine ait araçlar ile anaokullarından alınan öğrenciler Sümer rekreasyon alanında yer alan Çocuk Trafik Eğitim Alanına getirilirken etkinlikte Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’da yer aldı.

“Ağaç Yaşken Eğilir”

2009 yerel seçimlerinden hemen sonra 3-12 yaş çocuklarının Trafik Eğitimi alabilmeleri için Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın talimatıyla yapılan Çocuk Trafik Eğitim Alanında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri tarafında trafik eğitimi alan minikler okullarında da öğrendikleri trafik kurallarını şarkılar ve şiirler eşliğinde uygulamalı olarak yaptılar. Polis Memurları öğrencilere ilk olarak trafik kural ve işaretlerinin anlatıp ardından Trafik kuralları ile toplum nezdinde uyulması gereken kurallarla ilgili olarak uygulamalı olarak bilgiler verdi. Trafik kuralarını uygulamalı olarak eğlenceli şekilde öğrendiği etkinlikte minik öğrencileri ilgi ile izleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık Ağaç Yaşken Eğilir atasözünü hatırlatarak, “Bugünün çocukları yarının büyükleridir. Nazilli Belediyesi olarak çocuk trafik eğitim alanını çocuklarımızın erken yaşlarda trafik eğitimini almalarını sağlayarak trafik kurallarını şimdiden öğrenmeleri için oluşturmuştuk. Çocuklarımız erken yaşlarda doğru bilgilendirilir ve trafik kuralları öğretilirse günümüzde çoğu zaman sonu ölümle biten trafik kazalarındaki hatalara fırsat vermemiş oluruz. Trafikte daha bilinçli nesiller yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.