Nazilli'de muhtar cinayetinde karar çıktı!

Nazilli'de muhtar cinayetinde karar çıktı!

Nazilli ilçesinde Derebaşı Muhtarı Günay Sarıgözoğlu cinayetinden yargılanan Mehmet Ay, müebbet olarak verilen cezasında indirim yapılarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık, tarafların yakınları ve avukatları katıldı. Sanık Mehmet Ay, savunmasında, "Öldürmek niyetinde değildim. Muhtar beni tahrik etti ve üzerime yürüdü. Tüfek ateş aldı ve baldırından yaralandı. Kasten öldürmek niyetinde olsaydım neden başka bir yerine sıkmadım" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda mahkeme heyeti tarafından silahla yaralama suçundan 10 yıl hapis cezası verilen Mehmet Ay, karara itiraz ederek Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay mahkemenin kararını bozdu. Mehmet Ay hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan yeni bir dava açıldı.

Dava sonucu kararını müebbet olarak açıklayan mahkeme heyeti, muhtar  Sarıgözoğlu'nun, Mehmet Ay'a ağır tahrikte bulunduğunu belirledi. 18 yıla düşürülen ceza, iyi halden de 3 yıl düşürüldü. Mehmet Ay, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın geçmişi

7 Eylül 2015'te Derebaşı Mahallesi incirlik mevkinde mahalle muhtarı Günay Sarıgözoğu (51) ile Mehmet Ay (35) arasında çıkan kavgada tüfekle vurulan Sarıgözoğlu, hayatını kaybetmişti.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.