Nazilli'de muhtarlardan büyükşehir isyanı

Nazilli'de muhtarlardan büyükşehir isyanı

Muhtar Ahmet Sak, Nazilli Yıldıztepe Mahallesi’ne şimdiye kadar hiçbir kurumun kalıcı yatırım yapmadığını, Aydın Büyükşehir’in taleplerini yerine getirmediğini belirterek yaşanan sıkıntıları Manşet Gazetesi’ne anlattı.

Nazilli Yıldıztepe Mahallesi’nde 3 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Ahmet Sak, hizmet noktasında belediyenin yetersiz kaldığını, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de şimdiye kadar bölgeye hiçbir yatırımda bulunmadığını belirtti.Aydın’ın birçok ilçesinden büyük olan yaklaşık 30 bin nüfuslu Yıldıztepe Mahallesi’nin çözülmeyi bekleyen birçok sorunu var.

12 bin seçmeni bulunan mahalleye şimdiye kadar hiçbir devlet kurumundan kalıcı yatırım yapılmadığı gibi, talepler de yerine getirilmemiş.Mahalleyi doğu ve batı olarak ikiye ayıran Muhtar Sak, “Batı Yıldıztepe olarak değerlendirdiğimiz, Menderes Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bölge, yeni yerleşim merkezlerinin açıldığı, modern sokakları, kaliteli evleri olan ve mahalleye ilk doğalgazın geldiği yer.” diyerek, mahallede Pazar yeri ve düğün salonu ihtiyacının doğduğunu dile getirdi.

Yıldıztepe Mahallesi’nin temelde 4 sorunu olduğunu belirten ve bunları; ulaşım, düğün salonu, pazar yeri ile imar olarak sıralayan Muhtar Sak, konuların çözümü için belediyelerle görüştüğünü ifade etti.

1 YILDIR DURAK BİLE YAPAMADILAR

Mahallenin batı kısmında engelli yaşam parkı, botanik park gibi çalışmaların yapıldığını fakat doğu tarafının mağdur olduğunu sık sık dile getiren Sak, “Batı kısmı kaliteli yaşamın var olduğu, yatırımın yapıldığı bir yer. Fakat doğu tarafı bu konuda mağdur. Buranın ele alınıp kalıcı yatırımların yapılması gerekiyor.” dedi.

Büyükşehir Yasası ile birçok ilde olduğu gibi Aydın’da da yetki karmaşası olduğunu belirten Sak şunları söyledi;“ Büyükşehir’den maalesef şimdiye kadar hiçbir yatırım, hizmet görmedim. Zaten büyükşehir yetkililerine ulaşmak ayrı bir sorun. Hatta mümkün değil diyebilirim. 2015’te büyükşehirden şehiriçi minibüs talebinde bulundum. Bana sorunumun programa alındığını bildirir bir yazı gönderdiler, gereğinin yapılacağını söylediler. Maalesef hala yapılmadı. Nezaket gösterip 6 ay bekledim. 6 ay sonra kendilerini aradığımda sadece Nazilli değil 17 tane ilçemiz var. Bunların ihalelerini yapıyoruz dediler. Ben de vatandaşa ne söyleyeceğim dedim. Vatandaşlarımız bu konuda fazlasıyla mağdur.”

“ÇERÇİOĞLU’NA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Nazilli’de çokça dile gelen bir sorunu Muhtar Sak tekrar gündeme getirerek Büyükşehir yetkililerine ulaşmanın oldukça zor olduğunu kaydetti.

“Özlem Çerçioğlu’na ulaşmak zaten mümkün değil. Bunun gibi birçok sorunumuz var. Büyükşehirden yana çok sıkıntılıyız. Zaten büyük bir iletişim sorunu var. Daha önce Aydın Büyükşehir’in burada gerçekleştirdiği toplantıda da bu sorunu dile getirdim. Söz var icraat yok. Bize lazım olan icraat. Biz vatandaşlar ile ilgili kurumlar arasında aracıyız. İlgili kurumlara ileticisiyiz.” Diye konuşan Sak, sorunların bir an evvel çözülmesi talebinde bulundu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın mahalleler arasında dengeli bir yatırım yapmaya çalıştığını vurgulayan Sak, Yıldıztepe’nin büyüklüğü ve konumu itibariyle daha fazla hizmete ihtiyacı olduğunun altını çizdi.Öte yandan önümüzdeki referandum sürecine ilişkin konuşan Sak, sonucun tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.