Nazilli’de müteahhitler fırsatçılık mı yapıyor?

Nazilli’de müteahhitler fırsatçılık mı yapıyor?

Konut kredilerinde faiz oranlarının düşmesi Nazilli’de ev fiyatlarının fahiş derece artmasına neden oldu. Vatandaşlar konut satışlarına yoğun ilgi gösterse de artan fiyatlar dudak uçuklattı.

GÜNAY PABUŞÇU-170 bine yaklaşan nüfusuyla bölgenin sosyal ve ekonomik anlamda lokomotifi durumunda bulunan Nazilli’de ev fiyatları yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta duyurduğu, “kamu bankalarında tarihin en düşük konut kredisi faizi” açıklamalarının ardından yıllardır ev alma umudu taşıyan vatandaşların yüzü güldü. Kredi faizlerinin rekor derece de düşmesiyle vatandaşlar müteahhitlerin yolunu tuttu. Bir ay önceki konut satış fiyatının, kredi faizlerinin düşürülmesinin ardından yüzde 30 artması vatandaşı çileden çıkardı.
 

FİYAT ARTIŞLARI ADİL DEĞİL
Havadis Gazetesi olarak sokağa inerek halkın nabzını tuttuk. Bir kısım vatandaşlar müteahhitlerin fırsatçılık yaptığını savunurken, fiyat artışlarının adil olmamasından dert yandı. Devletin konut kredi faizlerini düşürdüğü bu dönemde, ev almanın çok kolay hale geldiğini fakat müteahhitlerin fahiş fiyat artırımıyla bunun hayal olduğunu da ifade eden vatandaşlar, yetkililerin duruma müdahale etmesi gerektiğini kaydettiler. 
 

HALK NE DİYOR ?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum