Nazilli'de  o mahalleler 2 Haziranda sandık başında!

Nazilli'de o mahalleler 2 Haziranda sandık başında!

Nazilli'nin iki mahallesinde yenilenecek muhtarlık seçimleri öncesi değişen sandık kurulu başkanlarına sandık güvenliği eğitimi verildi.

2 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi kafaları karıştıran oy pusulaları elden geçilirken sandık kurulu başkanları merak ettiği sorulara yanıt buldu.

Nazilli İlçe Seçim Müdürlüğü, itirazlar sonucu yenilenmesine karar verilen Bozyurt ve Derebaşı Mahallelerinin muhtarlık seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verdi. Kaymakamlık toplantı salonunda verilen eğitimlerde İlçe Seçim Kurulu Müdürü Famil İskenderoğlu, değişen sandık kurulu başkanlarına, seçmen listesinden sandık tutanaklarına kadar oy kullanma işlemlerinin tümü hakkında bilgi verdi. İskenderoğlu'nun özellikle üzerinde durduğu konuysa geçerli ve geçersiz oy pusulaları oldu. 31 Mart seçimlerinde kullanılan oylardan örnekler getiren İskenderoğlu, oy pusulası üzerinde birden fazla muhtar adayının yazılı olduğu, oy pusulalarında belli bir şekilde işaretleme yapıldığı ve oy pusulasının yırtıldığı durumlarda oyların geçersiz sayılacağını anlattı. İskenderoğlu daha sonra sandık kurulu başkanlarının sorularını yanıtladı.
Eğitimin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Seçim Müdürü, 2 Haziran'da sandık başına gidilecek mahallelerdeki seçimin bir yenileme seçimi olduğunu söyleyerek,

"31 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçiminde Derebaşı ve Bozyurt Mahallelerinde muhtarlık seçimlerini iptal ettik. Eski seçmen listeleri üzerinden gidilecek. Bu seçimi 'yenileme seçimi' olarak adlandırıyoruz. Yenileme olduğu için de aynı seçmen listesi kullanılacak ve seçmenler aynı sandıkta oy kullanacak. Tek fark tüm sandık kurulu başkanlarının yenilenmesi oldu. Sandık kurulu parti üyeleri aynıdır" dedi.
2 Haziran'da yenilenecek olan Derebaşı Mahallesi muhtarlık seçiminde şimdiye dek aday olarak Mesut Tuncer ve Mehmet Yetim başvurdu. İki adayın yarışacağı seçimde 1090 ve 1091 nolu sandıklarda oy kullanılacak.
Bozyurt Mahallesinde ise Ali Eşsiz ve Mehmet Yücel muhtarlık için yarışacak. 1048, 1049, 1050, 1051 ve 1052 nolu olmak üzere 5 sandıklarda oy kullanılacak. 
Saat 17.00'de sona erecek seçim için jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi alacak.

dsc_2727-640x423.jpg

dsc_2730-640x423.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.