Nazilli’de otistik çocuklar binicilik öğrendi

Nazilli’de otistik sendromlu 13 çocuk ata bindi.

KENDİSİNİ otistik çocuklara adayan Nazillili yazar Aslı Gencer Tunçyürek’in girişimleriyle gerçekleştirilen etkinlik Doğa Koleji Nazilli Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Görevliler eşliğinde ata binerek binicilik eğitimi alan çocuklar, heyecanlarını aileleriyle birlikte yaşadı. Aileler, atlı terapinin son derece yararlı olduğunu söylerken, çocuklar da ata binmenin keyifli olduğunu dile getirdi.

• YAZIN YÜZME, KIŞIN BİNİCİLİK EĞİTİMİ ALIYORLAR

Nazillili yazar Aslı Gencer Tunçyürek yaptığı açıklamada, 13 otizmli çocuğa yazın yüzme, kışın ise binicilik eğitimi verildiğini söyledi. Tunçyürek, “2 çocuğumuz bu terapilerden ayrı olarak milli sporcu olma yolunda çalışmalara başladı. Nazilli İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün desteği ile yetiştirilmek üzere kampa alındılar. 1 çocuğumuz da konuşma terapisi almak üzere haftaya yüzerek çalışmalarına başlayacak. Otistik çocuklarımızın annelerinin de psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için annelere psikolojik destek amaçlı olarak 2 haftada bir kere aile danışmanlarının katılımı ile toplu olarak psikolojik destek veriliyor” dedi.

• ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİTAPLARINI İMZALADI

Öte yandan bir yardımseverin otizme destek amacıyla satın aldığı kitaplar Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İsabeyli Yerleşkesi’nde öğrencilere dağıtıldı. Üniversite öğrencilerine kitaplarını imzalayan yazar Aslı Gencer Tunçyürek, öğrencilerine otizm ile ilgili çalışmalarını anlattı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(1).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(2).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(3).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(4).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(5).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(6).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(7).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(9).jpg

otistik-cocuklar-binicilik-ogrendi-(10).jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.