Nazilli'de Pazara Bayram Gelmedi

Nazilli'de Pazara Bayram Gelmedi

Kurban Bayramına birkaç gün kalmasına rağmen Nazilli’de Pazar esnafı satışların durgun olduğundan şikayet ediyor. Hiçbir bayram hareketliliği olmadığını söyleyen esnaf vatandaşa hissettirilmeyen bir kriz olduğunu düşünüyor.

Kurban Bayramı’na günler kala Nazilli’nin Perşembe pazarının nabzını tuttuk. Hem esnafa hem halka bayram alışverişi hareketliliğinin ne düzeyde olduğunu sorduk. Esnaf bayram haftası alışverişinin geçen bayramlara nazaran oldukça hareketsiz geçtiğinden şikayet ederken vatandaş alım gücü olmadığını söyledi.

img_8979.jpg

“Esnafı bitirdiler.”

Nazilli Sosyete Pazarı’nda ayakkabı esnafı olan Yılmaz Köroğlusarı bayram haftası olmasına rağmen pazarın bu kadar hareketsiz olmasına şaşırdığını ifade ederek; “Geçen haftaya oranla daha da düşme var.  Geçen yıl bu zamanlarda ayakkabı yetiştiremiyordum. Yılbaşından beri vatandaşın alım gücünde azalma var bizim de satışlarımız da durdun. Esnafı bitirdiler.” diye konuştu.

img_8980.jpg

“ Vatandaş bir çorap alırken düşünüyor.”

Sosyete pazarında esnaflık yapan Fatma Savuğ; “Normal Pazar bundan iyiydi. Bugün artış olması gerekirken daha da düşüş var. İnsanların parası yok, kurbanlığa para zor para ayırdılar. Herkes borçlu olduğunu söylüyor. Bir çorap alırken düşünüyor. “ dedi.

img_8995.jpg

Sebze pazarında esnaf olan Ertan Özkaya: “Pazar geçen hafta bile daha iyiydi. Geçen hafta ben öğle saatlerinde bitirmiştim domatesi. Bayram olmasına rağmen alışveriş yok. İnsanlarda para yok ki neyle alsınlar? Herkes kurbanlığı zor aldı. Sebzeyi-meyveyi önemsemiyor. “ dedi.

Bayram alışverişine çıkan vatandaş bayramlık alma lükslerinin olmadığını söyleyerek acil ihtiyaçları dışında alışveriş yapamadıklarından dert yanıyor.

img_8987-001.jpg

“Gizli bir ekonomik kriz yaşıyoruz.”

Nazilli Tuhafiyeciler Odası Başkan Vekili Süleyman Karlıdağ pazarın boşluğundan şikayet ederken; “Pazarda bir bayram alışverişi havası yok. Piyasada görülmeyen gizli bir ekonomik kriz var. Vatandaşta para olmadığı için bizim de satış yapmamız mümkün değil. Pazarın şu an dolu olması lazım bayram haftasında. Ama nerdeyse bomboş. Gizli bir ekonomik kriz yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

İhtiyacı dışında harcama yapmadığını belirten Ev Hanımı Filiz Demirci; “Fiyatlardan şikayetçi değiliz ama paramız yok. Yetişemiyoruz. Esnaf da kendince haklı.  Ürünlerini her şeye para vererek yetiştiriyorlar. Onlar da haklı biz de haklıyız. “ diye konuştu.

Pazarın memnun kesimi ise emekliler

Bayram alışverişinde pazarın kısmen de olsa memnun kesimi emekliler.  Bayram öncesi maaşlarını almalarının mutluluğu içinde olan emekli vatandaşlar bayram öncesi maaşlarını aldıkları için ceplerinde para olmasının sevinciyle  fiyatların normal olduğunu söyledi.

img_8991.jpg

HABER: Neslihan Akgün- Egehan Erkün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.