Nazilli'de sağanak bilançosu ağır

Nazilli'de sağanak bilançosu ağır

Nazilli ilçesinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin ana arterlerinde gerekli önlemi almaması faciaya neden oluyordu.  Nazilli Belediyesi de ev ve iş yerlerine su basan vatandaşlara yardım yapacak.


MEHMET ALİ CİNTOSUN-Nazilli'de sabah  saatlerinde etkili olan sağanak dolayısıyla Aydın-Denizli Karayolu, 75. Yıl Bulvarı ve Albay İbrahim Karaoğlan alt geçitleri su birikintisinden dolayı trafiğe kapatıldı. Otogar mevkisinde meydana gelen taşkınlar sonucu bazı evleri ve iş yerlerini su bastı.  ASKİ ekiplerinin, altyapı ve su ana arterlerindeki bağlantılara zamanında müdahale edememesi şehrin sele teslim olmasına neden oldu.

33-001.jpg

Geçtiğimiz aylarda metrekareye 58 kilogram yağışın düştüğü gün bile Aydın-Denizli kara yolunda taşkınlar meydana gelmemişti.  Bugün metrekareye  42 kilogram yağışın düştüğü ilçede kara yolunda can pazarı yaşandı. Çok sayıda araç selde mahsur kaldı. 
Yağışın ana arterlerdeki giderlerin tıkalı olmasından dolayı, taşkınlara yol açtığı öğrenildi. ASKİ ekiplerinin giderleri kontrol etmemesi de ihmali gözler önüne serdi. 

22-001.jpg


"MESAİYE BAŞLAMADIK"
Yağışların başlamasının hemen ardından Nazillili vatandaşlar durumu ASKİ ekiplerine bildirdi.  ASKİ yetkililerinden "daha mesaiye başlamadık" cevabı alan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne öfke kustu.   İtfaiye ekipleri evlerdeki ve işyerlerindeki suyu pompalarla tahliye etti. Yeşil Mahalle başta olmak üzere birçok mahalle de Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (ASKİ) ekipleri de tıkanan rögarları açmak için çalışma yaptı.

11-010.jpg


NAZİLLİ BELEDİYESİ MAĞDURLARA YARDIM EDECEK
Nazilli'de yaşanan sağanak sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Haluk Alıcık," Yağışların başlamasından itibaren belediye personelimiz ilçede adım atmadık sokak bırakmadı.  Vatandaşlarımız erken saatlerden itibaren belediyemizi arayarak yardım istedi. Oluşturduğumuz kriz masası ekipleri, anında müdahaleyle olası bir felaketin yaşanmasına engel oldu. Personelimi  yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı kutlarım. Evlerine su basan ve mağdur olan vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği yapacağız. Mağdur aileler ve iş yeri sahipleri belediyemize ulaşsın" dedi. 

sss-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum