Nazilli'de Şehitler Parkı'na 72 Metrekarelik Mescit Yapıldı

Nazilli'de Şehitler Parkı'na 72 Metrekarelik Mescit Yapıldı

Nazilli Belediyesi’nin yerel seçimler öncesinde Nazilli Devlet Hastanesi karşısında yer alan Şehitler Parkı içerinde yapımını başlattığı mescit inşaatında sona gelindi.

450 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi’nin faaliyete geçmesi ile hastane ve çevresindeki insan hareketliliği de arttı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık bu düşünceyle Devlet Hastanesine gelen hasta, hasta yakınları ve çevrede yaşayan vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için Mart 2013’te gerekli talimatları vererek Şehitler Parkı’nın içinde yapımını başlattığı 72 metrekarelik mescit inşaatında sona gelindi. İki küçük bir büyük kubbeden oluşan mescit inşaatında son rötuşlar yapılıyor. Taban parkeleri, döşenen mescitte tavan ve duvarlar çiniler ile kaplanıyor. Mescit halılarını da tedarik ederek vatandaşın kullanımına sunacak olan Nazilli Belediyesi mescit inşaatını Ağustos ayı başında bitirerek halkın kullanımına sunacak. Şehitler Parkı içerisinde yapımı gerçekleştirilen mescidin vatandaşlarımız, hastalarımız, hasta yakınları, çevrede faaliyet gösteren esnaflar ve hastanede görev yapan sağlık personelleri burada namazlarını kılıp dini vecibelerini yerine getirebilecek.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bölgedeki insan hareketliliğin arttığını ifade ederek “Hastaneye mecburi olarak gelen hasta ve hasta yakınları dışında esnaf vatandaşlarımızda çoğunluk kazandı. Biz Müslüman bir toplumun parçasıyız vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarını göz ardı etmeden onların ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız” dedi. Başkan Alıcık, insanların sağlık sorunları nedeniyle hastanelere gittiğini hatırlatarak, “İnsanlar hasta olduklarında ya da yakınlarını beklerken duygusal olarak yoğun zamanlar geçirirler genelde bu dönemlerde vakitlerini ibadetle ve dua ile geçirmek isterler. Onlara bu ortamı sunuyor olmaktan dolayı mutluyuz. Ayrıca parka gelen vatandaşlar da parktan çıkmadan ibadetlerini yapabilecekler. Mescidimiz herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Nazilli'de Şehitler Parkı'na 72 Metrekarelik Mescit Yapıldı

Nazilli'de Şehitler Parkı'na 72 Metrekarelik Mescit Yapıldı

Nazilli'de Şehitler Parkı'na 72 Metrekarelik Mescit Yapıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum