Nazilli'de siyasiler 'Darbe girişimini' değerlendirdi

Nazilli'de siyasiler 'Darbe girişimini' değerlendirdi

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Nazilli'de siyasi parti liderleri gazetiniz Havadis'e önemli açıklamalarda bulundu.



AK Parti İlçe Başkanı İmran Acar, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci ve MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan gündem hakkında önemli açıklamalar yaparken, siyasiler sonuna kadar demokrasinin yanında olduklarını ifade ettiler. 
'Hem söz hem karar milletimizindir'
AK Parti İlçe Başkanı Avukat İmran Acar, darbe girişiminin dört partili meclisi ve hükümete yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu söylerken, olayın bir izahının mümkün olmadığını kaydetti. Türkiye'nin bu zor süreçte birlik ve beraberliğe ihtiyacının daha fazla olduğunu belirten Acar açıklamasında, " Bu darbe girişimi, toplumumuzun yüzde seksen beş, doksanına hitap eden dört  partili meclise ve seçilmiş hükümete yapılan bir darbedir. Nerden gelirse gelsin kabul edilmesi imkansızdır. Bunun bir izahı yoktur. Toplumda 1980 darbesini haklı gösterecek sebepler olmuş olabilir. Şu anda bugün böyle bir kalkışmayı haklı gösterecek hiçbir sebep yoktur. Bugünkü darbe girişimi bir darbe olarak adlandırılamaz. Darbenin kendine has bir özelliği  vardır. İçerde oturan başı indirip kendiniz otururusunuz. Mesela Cumhurbaşkanı’nı makamından indirirsiniz makama kendiniz geçersiniz. Bu darbe girişiminde mekanlar da bombalandı, ortadan kaldırıldı. Bu darbe değil iç savaşa sürükleyen bir kalkışma niteliğindeydi. Hiç bir şekilde tasvip edilmesi mümkün değildir. Milleti korusun , vatanını korusun diye emanet edilen araçlar jetler, tanklar millete doğrultulmuştur. Millete doğrultulan silaha, namluya, bunu tutan ele saygı duymak mümkün değildir. Şiddet ve nefretle kınıyoru. Halk kendi tercihine sahip çıkıyor şu anda. 1960’da Demokrat Parti “Söz milletin.” diyordu. Kurucu başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da “Karar milletin.” diyor. Şimdi görülüyor ki hem söz hem de karar milletin.  Bu çok güzel bir şey. Bugüne kadar yaşanmamış bir şey yaşıyor Türkiye. Darbeler de “Emredersiniz paşam.” diyen bir millet yok. Namlunun, tankın önüne geçen bir millet  var. Bu kelimeyle izah edilecek bir şey değil. Halk şu an tercihini adeta bir vatan savunması gibi devam ettiriyor. Bu çok gurur verici bir şey.  15 Temmuz’dan beri her akşam meydandayım. Demokrasiye sahip çıkma yürüyüşü de çok güzeldi. Halk parti gözetmeden sadece Türk bayraklarıyla yürüdü. Devletine, demokrasiye, Cumhurbaşkanı’na ve hükümete sahip çıktığını gösterdi" dedi.
ÜLKEYİ YÖNETENLER HALKIMIZA SAHİP ÇIKMALI
CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci demokrasiye sahip çıkılırken bir takım önlemlerin alınmasının gerektiğini vurguladığı konuşmasında, halkın tavrını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. CHP olarak faydacı yaklaşım elde edileceğini düşündükleri için o yürüyüşlere katılmadıklarını,bunun herhangi bir provakasyona sebep olmaması  için katılmadıklarını, bütün güçleriyle demokrasiye sahip çıktıklarını ifade eden Deveci,  " Halkın demokrasiye sahip çıkmak adına gösterdiği duyarı gerçekten takdir ediyoruz. Ancak demokrasiye sahip çıkılırken bir takım önlemlerin alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu durum provokasyona açık bir durum haline getirilmemelidir. Halkımıza sahip çıkılmalıdır.  Halkımız nasıl demokrasiye sahip çıkıyorsa ülkeyi yönetenlerin de halka sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Halk, buna sağcı - solcu, o parti ya da bu parti adına değil demokrasi bilinciyle tepki gösteriyor. Biz de halkın bu tavrını takdirle karşılıyoruz" dedi. 
MHP'li Özcan, "Biz parti olarak milletimizin yanındayız"
MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunurken her zaman demokrasinin yanında olduklarını yineledi. Özcan, "Bu demokratik bir tepkidir. Demokrasiden yana olduğumuz için bizler de bunu destekliyoruz. Nazilli Kaymakamlığı’mızın düzenlediği demokrasiye saygı yürüyüşüne biz de katıldık.  Ülke olarak her şeyi bu demokrasi meselesiyle halletsek Türkiye’nin hemen hemen hiçbir meselesi kalmayacağı kanaatindeyiz''dedi. Özcan açıklamasının devamında, " Darbeye kalkışan millete bu şekilde eziyet eden her kim varsa hak ettiği cezayı mutlaka çekmelidir. Suistimal edilen durumlar olmadan, masumlara zarar gelmeden bu sürecin en hızlı şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Hak eden hak ettiği cezayı çeksin. Adaletin  yerini bulmasını istiyoruz. Biz parti olarak her zaman milletimizin yanındayız. Darbe girişimlerini hiçbir zaman onaylamamız söz konusu değil" diyerek sözlerini noktaladı. 

HABER:NESLİHAN AKGÜN

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.