Nazilli'de türbeler temizlendi

Nazilli'de türbeler temizlendi

Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı evde temizlik birimi ekipleri, ilçe merkezinde bulunan türbelerde genel temizlik çalışması yaptı.

Nazilli Belediyesi’ne bağlı evde temizlik birimi ekipleri, ilçe merkezinde bulunan Şeyh Muhammed Zühdi Uşşaki ve Sinan Dede Türbesi’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Türbelerin temiz kalması için vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Ekiplerimiz rutin olarak camilerimizin ve türbelerimizin temizliğini gerçekleştiriyor. 350 yıllık geçmişiyle Nazilli'nin manevi ve kültürel değerlerinden biri olan ve yıl boyu yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilen Sinan Dede Türbesi ile Dumlupınar Mahallemizde bulunan, sekizgen plan şemasında yığma olarak inşa edilen ve Yeşil Türbe olarak bilinen Şeyh Muhammed Zühdi Uşşaki Türbesi’nin iç ve dış temizliği ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi. Manevi değerlerimiz olan cami ve türbelerimize dün olduğu gibi yarın da sahip çıkmamız gerekiyor. Nazilli Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından iç temizliği yapılan türbelerin bahçe kısmında bulunan kuru otlar ve çöpler toplanarak çalışma tamamlandı.

Çalışmalarından dolayı Başkan Alıcık ve ekibine teşekkür eden mahalle sakinleri, “Hem Nazillimizden hem de ilçe dışından her yıl yüzlerce kişi türbelerimizi ziyaret ediyor. Biz mahalle halkı olarak elimizden geldiğince türbelerimize sahip çıkıyoruz. Burada mezarı bulunan zatların kıymetini bilip türbelerimizi temiz bırakmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.