Nazilli'de uyuşturucuya geçit yok

Nazilli'de uyuşturucuya geçit yok

Nazilli'de son bir yılda polis ve jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında 349 şüpheli gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, "Biz uyuşturucunun bu şehirde kökünü kurutacağız."dedi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - ÖZEL HABER - Uyuşturucu kullanımının 10 yaşa kadar düştüğü Nazilli'de büyük temizlik başladı. Emniyet ve jandarma birimleri ilçeden uyuşturucunun kökünü kazıyor. Güvenlik güçlerinin son bir yıl içerisinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik düzenledikleri operasyonlarda 349 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 96 kişi de tutuklandı. İlçede en yaygın kullanılan uyuşturucu esrar olarak belirlenirken, metamfetamin ikinci sırada yer aldı. Eroin kullanımının da arttığı tespit edilirken, operasyonlar sonucu "torbacılar" büyük darbe yedi. 

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Havadis Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, uyuşturucunun ilçeden kökünü kurutacakları kaydetti. Vatandaşın ihbar mekanizmasını devreye sokması gerektiğini ifade eden Kaymakam İbrahim Küçük, uyuşturucuyla mücadelenin devlet ve vatandaş iş birliğiyle sağlanacağının altını çizdi. 

"Onlara yaşam hakkı tanımayacağız"

Uyuşturucuyla mücadelede devlet olarak gerekeni yaptıklarını kaydeden Kaymakam İbrahim Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü,"İlçemizde son dönemde uyuşturucuyla mücadele konusunda ekiplerimiz titizlik içerisinde çalışıyor. Devlet olarak biz gereğini yapıyoruz. Burada vatandaşlarımıza çok iş düşüyor, bize destek olsunlar. Vatandaşlarımız ihbar mekanizmasını devreye sokmalı. Bu illeti kullanan, satan veya bağlantılı olan kişileri eğer biliyorlarsa emniyet güçlerimize bildirmeleri gerekir. Vatandaşlarımız, gördükleri, şüphelendikleri veya uyuşturucuyla ilgili duydukları konularda da ekiplerimize 7 gün 24 saat ulaşabilirler. Bu mücadeleyi hepimizin birlik içerisinde yapmamız gerekiyor. Biz uyuşturucunun bu şehirde kökünü kurutacağız. Onlara yaşam hakkı tanımayacağız. Ailelerin biraz daha bilinçli olması gerekiyor. Çocuklarımızı bu uyuşturucu ağından kurtaralım, kaç ocak sönüyor, bu illetin sonu yok."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.