Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli Belediyesi’nin katkıları ile yeniden yapılandırılan Yalınkuyu Camisi ve Kur'an Kursu düzenlenen tören ile ibadete açıldı.

Nazilli’ye bağlı Yalınkuyu Mahallesinde küçük, bakımsız ve ihtiyaçları karşılayamaz durumunda olarak rapor edilen Yalınkuyu Camisi ile Kur'an Kursu binası Nazilli Belediyesi’nin de büyük ölçüde katkı vermesi ile iki katlı olarak yeniden inşa edildi. Yeni ve güzel görüntüsü ile Yalınkuyuya yakışır bir yapı haline gelen cami, kılınan Cuma Namazının ardından düzenlenen törenle ibadete açılışı yapıldı. Yalınkuyulu vatandaşlar, Belediye Başkanı Haluk Alıck’ı sıcak bir şekilde karşılarken, cami duvarına astıkları “Hoş Geldin Belediye Başkanımız Sayın Haluk Alıcık, Cami İnşaatına katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz” pankartı ile Başkan Alıcık’a teşekkür ettiler. Açılış törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu, Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ile çevre Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta ilk olarak konuşan Yalınkuyu Cami ve Kuran Kursu Dernek Başkanı Halil İbrahim Önal, Hayırlı bir gün olan Cuma günü Yalınkuyu camisinin açılışını yapmakta oldukları için mutlu olduklarını belirterek, Yalınkuyu Camisi ve Kuran Kursu inşaatına başından itibaren desteklerde bulunan başta Kaymakam Mehmet Okur olmak üzere Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a ve Müftü Necati Topaloğlu’na ve cami inşaatında emeği geçen herkese teşekkür etti. Önal, “Camimizin ve Kuran kursumuzun yapımında emeği geçen herkesten Allah ebediyen razı olsun. Bu mabetler için maddi ve manevi destekte bulunan erkek kadın herkesten Allah razı olsun”dedi. İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu açılışta yapmış olduğu konuşmasında Camilerin islamın sembolü Kabe-i Muazzamının şubesi olarak görülmesi gerektiğini belirterek, “Camiler İslamın uğrunun yayıldığı ilmin irfanın edep ve hayanın merkezlerdir. Rahmet-i ilahiyelerinin Müslümanlar üzerine sağnak sağnak indiği mekanlardır” dedi. Müftü Topaloğlu Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) zamanında cami mescitlerin dini ve içtimai hayatın merkezi durumunda olduğunu söyleyerek, Asr-ı Saadet döneminde camilerin günümüzdeki gibi sadece beş vakit uğranılan yerler olmadığını söyledi. Topaloğlu, Camiler Müslümanların hayatının en önemli zamanlarını geçirdiği, ilim irfan öğrendikleri, sevgi ve dostlukların kurulduğu, önemli kararların alındığı yerlerdir” dedi. Topaloğlu camileri Müslümanların bir vücudun azaları gibi hareket ettiği mekanlara benzeterek bu mekanlara gereken manevi önemin verilmesi gerektiğini ifade ederek, cami ve kuran kursu yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

450 BİN TL HARCANDI

Allahın evi olarak gördümüz camilerimiz biz Müslümanlar için ayrı bir önem ve değer taşımaktadır diyen Başkan Alıcık “Biz Müslümanlar bu memleketin şehr-i emini ve hizmetkarı olarak camilerimize sahip çıkmalıyız. Bizler üzerimize düştüğü kadarı ve ve gücümüzün yettiğince önce köy olan şimdi mahalle statüsüne geçen bu mahallelerdeki camilerimizi kah yenileyerek, kah yeniden yapılandırarak Allaha çok şükür halkımızın hizmetine sunduk sunmaya da devam ediyoruz. İnşallah Yalınkuyu Camimiz hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki 5 yıllık hizmet süreci boyunca daha güzel hizmetlerin yapılacağını söyleyen Başkan Alıcık “İnşallah önümüzdeki dönem çok daha güzel hizmetlerle sizlerin huzurunda olacağız. Biz Nazilli Belediyesi olarak Aşağı Yakacık’taki camiye yaklaşık bir milyon lira, Yalınkuyu camimizin inşaatı için 450 bin lira, Bağcıllı’daki Camimize ise arsası ile birlikte yaklaşık 1 milyon lira masraf ettik. Bu camilerimiz için harcamış olduğumuz paralar helal hoş olsun, Müslüman alemine de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

‘TOPLUM OLARAK CAMİLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ’

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Bugün burada bir güzelliğe tanıklık ediyoruz. Yaklaşık 10 ay önce camimiz mahallenin ihtilaçlarını karşılayamayacak şekilde küçük ve kullanışsızdı. Fiziki şartlar bakımından Yalınkuyu’ya uygun değildi. İşte bu sebeplerden dolayı kısa bir süre önce temelini attığımız bu camimizi bugün tamamlayarak, ilk Cuma namazını huzur içinde kılarak açılışını yapmakla gurur duyuyoruz. İnsanlar ruh ve bedenden oluştuğu gibi toplumlarda maddi ve manevi unsurlardan oluşur. Maddi ve manevi unsurların denge içinde olması toplumlar içinde oldukça önemlidir. Bu yüzden bir toplum maddi yönden ne kadar refah içinde olursa olsun manevi yönden gerekli gelişmeyi gösteremezse toplum huzur içinde yaşayamaz. İşte bu manevi yönü güçlendirmek için camilerimizin önemli bir rolü var. Biz toplum olarak camilerimize önem veriyoruz. Birkaç istisna dışında camilerimiz devlet desteği olmadan yapılıyor. Bugün açılışını yaptığımız bu camide bu birlik ve beraberliği görüyorum. Bu caminin yapımında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor camimizin tüm İslam alemine hayırlı olmasını diyorum” dedi. Konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminden sonra Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Müftü Necati Topaloğlu ve davetliler açılışı yapılan Camiyi gezdi.

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

Nazilli'de Yalınkuyu Camisi İbadete Açıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.