Nazilli'de yaşayanlar dikkat

Nazilli'de yaşayanlar dikkat

Uyguladığı alternatif tedavi yöntemleri ve paranormal çözümlemeleriyle yerel ve ulusal basının yakından takip ettiği Aydınlı Mehmet Hoca’dan yıldızname falıyla ilgili önemli uyarı yapıldı.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan, büyü, musallat, alternatif tedavi, fitoterapi gibi konularda vatandaşlara hizmet veren Türkiye’nin tek Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca vatandaşları sahtekarlara karşı bir kere daha uyardı. Son günlerde Aydın ve çevresinde ofis tutarak fal baktığını söyleyen kişilerin artması üzerine vatandaşlar tepki göstermişti. Konuyla ilgili Aydınlıların yakından tanıdığı Aydınlı Mehmet Hoca tarafından yapılan açıklamada fal bakanların tamamının sahtekar olduğu vurgulandı. 

Dolandırıcıların yeni yöntemi : Yıldızname falı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yıldızname falı baktığını söyleyen aynı zamanda evlenemeyenleri de evlendirdiğini öne süren işyeri açılmıştı. Sosyal medya üzerinden de reklam yapan işletmeyle ilgili vatandaşlar büyük tepki göstermiş, göz göre göre dolandırıcılık yapıldığını söylemişti. Gelen tepkiler üzerine vatandaşları bilgilendiren Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca, “Güzel ilimizde faaliyete geçen bir işyerinin olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Aydınımızda da vatandaşlarımızın manevi duygularını istismar eden böyle bir yerin açılmasını sosyal medyadan ve gelen telefonlardan öğrendik. Öncelikle herkesin bilmesini isteriz ki ‘yıldızname falı bakılır’ şeklinde ki ibare tamamen deli saçmasından ibarettir. Hem fal bakmak şarlatanlıktır hem de kişinin yıldıznamesinden fal bakmak mümkün değildir” dedi.

“Kur’an-ı Kerim fal kitabı değildir”

Dolandırıcıların akıllara durgunluk veren yöntemleri hakkında çarpıcı bilgiler veren Aydınlı Mehmet Hoca, “Ben fal bakıyorum diyen sahtekardır. Geleceği sadece Allah bilir. Yıldızname falı diye birşeyin olması mümkün değildir. Bu sözde ilim-irfan sahibi olduğunu söyleyen kişiler, vatandaşlara geçmişten, gelecekten bilgi verdiklerini söylüyor, bu yalanlarına da kutsal kitabımızı alet ediyor. Kur’an’ın içerisinden bir takım nümerolojik metodlar ile gelecekten haber verdiklerini söylüyorlar. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in çeşitli bölümlerinde yıldızlara dikkat çekilse de ilmi kullanım açısından falla kesinlikle uygun değildir” dedi.

İşte yıldızname gerçeği

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca, “Yıldızname, antik çağdan itibaren gezegenlerin konumlarına bakılarak yapılan çeşitli yorumlardır. Günümüzde yıldızname, bizlerin kullandığı ilmi şekliyle çeşitli hesaplamalar yapılarak elde edilen değerler bütünüdür. Bu hesaplamaları yaparken  ebced hesabı yani cifr ilmini kullanıyoruz. Bu noktada kesinlikle ortaya gelecekten bir bilgi bütünü çıkmıyor. Böyle birşeyi çıkartabilecek kimse yok. Kimse gelecekle ilgili bilgi veremez. Veririm diyen sahtekardır. Yapılan yıldızname bakımı sonrası üzerinizde etki olup olmadığı, büyü mağduru olup olmadığınız, zayıf ve güçlü yanlarınız ve aynı zamanda dikkat etmeniz gereken hususlar gibi bilgilere ulaşabiliyoruz. Onun haricinde gelecekten haber vermek gibi şeyler tamamen vatandaşların cebini hedef alan girişimlerdir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum