Nazilli'de yeni yatırım

Nazilli'de yeni yatırım

Nazilli Belediyesi tarafından 2 milyon 200 bin liraya ADÜ İsabeyli Kampüsüne yapılan konferans salonu ve kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - 2009 yılından bu yana eğitim seferberliğiyle 7'den 70'e herkesimin takdirini toplayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Adnan Menderes Üniversitesi İsabeyli Yerleşkesi'ne yaptığı yeni yatırımlarla gönüllerde taht kurdu. İlk ve orta öğretime 8 milyon liranın üzerinde para aktaran Başkan Alıcık, ADÜ'nün İsabeyli Yerleşkesi'ne 2 milyon 200 bin liralık hizmet gerçekleştirdi. Üniversitedeki konferans salonu ve kütüphane eksikliği üzerine harekete geçen Başkan Alıcık kısa süre içerisinde yapıları tamamlayarak eserleri öğrencilerin hizmetine sundu. 

400 kişilikn konferans salonu ve iki katlı kütüphanenin açılışı kampüs binasında gerçekleştirildi. Açılışa Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, ADÜ Rektörü Cavit Bircan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, akademisyenler, muhtarlar  ve öğrenciler katıldı. 

4-132.jpg

Nazilli’de 14 bine yakın öğrencimiz var

Hedeflerinin Nazilli’yi üniversite ve sanayi şehri yapmak olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık törende yaptığı konuşmada, "Nazilli'de bugün organize sanayi çok farklı bir noktaya geldi. Nazilli’de 14 bine yakın öğrencimiz var. Bağımsız bir Nazilli üniversitesi istiyoruz ancak şu an için Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni Nazilli’ye kazandıracağız. İnşallah önümüzdeki dönemde daha farklı bölümlerle bu şehrin adını tüm yurtta başarıyla andıracağız ” dedi. 

2-193.jpg

200 bin dönümlük üniversite arazisi 

Her açıklamasında üniversite şehri olmak için çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Alıcık Sümer Kampüsü’nde de büyük değişimler olacağının altını çizdi. Alıcık, “Sümer Kampüsü’nde 200 bin dönüm alanı Nazilli Belediyesi’ne kazandırdık. O alanı sosyal hayata ve eğitime kazandıracağız. Sit alanı olmayan yerleri yıkıp, yeniden yaparak öğrencilerimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı. 

1-197.jpg

Bazı kişilerse üniversitemize destek vermiyor

Başkan Alıcık'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen ADÜ Rektörü Prof Dr. Cavit Bircan, Büyükşehir Yasasından sonra zor durumda kalan bir ilçe belediyesinin kıt imkanlarla üniversiteye verdiği değerin harika bir duygu olduğunu belirtti. Nazilli'de belediyenin sayesinde kampüslerine konferans salonu ve kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Bircan, şunları söyledi; "Nazilli Belediyemize bu kıtlık döneminde bize desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Haluk Başkan her sıkıntıda yanımızda oluyor. Bazı kişilerse üniversitemize destek vermiyor. Daha da açık konuşmak istemiyorum." dedi. 

"Büyükşehir bu zamana kadar hiçbir yardım yapmadı"

İsabeyli Mahalle Muhtarı Birkan Çelik, "Nazilli Belediyesi'nin üniversitemize verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi'ninde üniversitemize de katkılarını bekliyoruz. Büyükşehir bu zamana kadar hiçbir yardım yapmadı" dedi. 

5-067.jpg

İktisadi İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş da konuşmasında  yapılan hizmetin muazzam olduğunu, Başkan Alıcık'a eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Rektör Prof Dr. Cavit Bircan,açılış kurdelesini keserek kütüphane ve konferans salonunu hizmete açtı.

7-033.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.