Nazilli’deki Osmanlı Çeşmesinden Şerbet Aktı

Nazilli’deki Osmanlı Çeşmesinden Şerbet Aktı

Nazilli’de Miraç Kandili dolayısıyla Osmanlı Çeşmesinden su yerine şerbet aktı.

Nazilli’de Miraç Kandili dolayısıyla Osmanlı Çeşmesinden su yerine şerbet aktı. Yaklaşık 10 bin bardağın dağıtıldığı mübarek günde, şerbet içmek isteyen vatandaşlar, çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluşturdu.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Nazilli Belediye Hizmet Binası önündeki Osmanlı çeşmesinden Miraç Kandili dolayısıyla şerbet akıtılarak kek ikram edildi. Nazillili vatandaşlar şerbet akan çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluştururken, özel günlerde çeşmelerden su yerine şerbet aktığına dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV)’in melekler tarafından bir gece Mescid-i Haram’danMescid-iAksa’ya götürülerek Allah’ın (cc) huzuruna çıkarılması hadisesinin vuku bulduğu Miraç Kandili dolayısı vatandaşlarımıza Nazilli’de yaptığımız Osmanlı Çeşmesinden şerbet ikram ediyoruz. Çeşmenin altında yer alan hazneye doldurulan şerbet kurulan pompalama sistemi ile çeşmelere ulaşıyor. 8 adet tarihi çeşmeden oluşan çeşmesinin üst bölümünde yer alan 4 adet küçük kurnalı çeşmeden akan şerbet, sabah saatlerinden itibaren vatandaşlarımıza ikram edilmeye başlandı. Uygulamadan vatandaşlarımız çok memnun. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Biz Osmanlı çeşmemizden önemli gün ve haftalarda yaz-kış demeden bu uygulamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Osmanlı Çeşmesi’nden akan Kandil Şerbetinden içerek vatandaşların Miraç Kandilini kutladı. Alıcık, Üç aylar içerisinde birçok mübarek gün ve gece bulunduğunu da hatırlatarak, “İslam Dünyası için manevi bir bayram havasının yaşandığı bu gün ve gecelerden biri olan Miraç Kandili Peygamber Efendimiz (SAV)’in mucizevî bir şekilde Allah (CC) katına yükselerek yüce Allah (CC)’’la buluşmasını ifade eder. Rahmeti bol olan bu Mübarek Miraç Kandili’nin Nazilli’mize ve İslam Alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah (CC)’tan niyaz ederim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.