Nazilli'deki üniversite öğrenci sayısı açıklandı

Nazilli'deki üniversite öğrenci sayısı açıklandı

Adnan Menderes Üniversite’nin en kalabalık fakültelerinden biri olan Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bu yıl bin 574 öğrenci kayıt yaptırdı.

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni tercih eden öğrenciler geçtiğimiz pazartesi itibariyle ders başı yaptı. Her geçen yıl tercih edilen üniversiteler sıralamasındaki çıtasını yükselten Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bin 574 öğrenci kayıt yaptırdı. Kayıtların yanı sıra mezun olan öğrenci sayısı da dikkat çekti. Nazilli İİBF’den yaklaşık bin 300 öğrenci mezun oldu.  Nazilli İlçesi’nde eğitim gören toplam üniversite öğrencisi bu yıl ki kayıtlarla birlikte 11 bin’e ulaştı. Ayrıca Nazilli Meslek Yüksek Okulu’na yapılan kayıtlarla birlikte 2 bin 500 öğrenci olduğu bildirilirken Nazilli İİBF’de ise 8 bin 500 öğrenci eğitim görüyor.  

81d729cd-cd5a-4590-9362-8e309116c486.jpg

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin en çok talep gören kısmının İdari Bilimler olduğunu belirten dekan yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Özdemir, “ Fakülte’nin İktisadi Bilimler kısmında en çok talep gören bölümler Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri, İktisat ve İşletme diye sıralanıyor. İdari Bilimler kısmında da ise uluslararası ilişkiler, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi olarak sıralanıyor.” dedi. 

4cb4a6e0-8971-4ddc-8db3-4212ec741731.jpg

Eğitim ve Öğretime yönelik öğrenciyi fakülte içinde daha da aktif bir hale getirmek istediklerini vurgulayan Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Öğrenciye yönelik çalışmaları arttırmayı planlıyoruz. Kasım ayında Uluslararası Öğrenci Kongresi var. Öğrenci kongresinin nasıl yapıldığını görmek adına düzenlemeyi düşündüğümüz bir projedir. Öğrencinin sadece ders saatleri içinde değil, ders saatleri dışında da fakültede görmek istiyoruz. Bunu da fakültenin kütüphanesini 7/24 açık hale getirerek, Fakülte içinde çeşitli etkinlikler yaparak sağlayacağız.​ "

HABER: EBRU HAMAMCIOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.