Nazilli’den İsrail'e 'Gazze' Tepkisi

Nazilli’den İsrail'e 'Gazze' Tepkisi

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlemiş olduğu operasyonları protesto etmek amacıyla Aydın İHH Şubesi, Nazillileri iftar yemeğinde buluşturdu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Aydın Şubesi'nin Nazilli Beşeylül İlkokulu bahçesinde ümmet iftarı düzenlendi. Katılan davetlilere çorba, su, ekmek, hurma ikramında bulunuldu. Milliyetçi Hareket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, AK Parti Nazilli Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpil Altunkaya ve AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'ın eşi Gülseren Kılınç,gibi siyasi isimlerin de destek verdiği iftar yemeği sonrası İsrail'in Gazze'ye yaptığı zulmün bir an önce durması ve artık kan akmaması için dua edildi. İftar yemeğinin ardından ellerinde Filistin bayrakları ve Gazze'nin yanında olduklarını belirten pankartları taşıyan vatandaşlar belediye meydanında toplandı. İHH Aydın Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Ferda Arık; “Filistin toprakları yine kan ağlıyor. Kaçırılan İsrail 3 illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesi ardından İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Filistinli Hamas’a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladı. Hamas yönetimi bu olayla hiçbir şekilde alakası olmadığını ifade ettiği ve hiçbir Filistin grubu bu saldırıyı üstlenmediği halde, İsrail işgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı. Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgede gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çalışıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise, dikkatleri başka yöne çekip olayları terör meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak. Gazze hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hapishanesi konumunda” dedi.

‘SALDIRILARIN DURDURULMASI İÇİN BASKI OLUŞTURULMALI’

Son zamanlarda Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmının kapatıldığını hatırlatan Arık; “Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne birde İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti. Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Yapılan bombalamalar da şu ana kadar en az 500 kişinin hayatlarını kaybettiği bildirilirken binlerce yaralının olduğu aktarılıyor. Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlık ile mücadele etmeye çalışıyorlar. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda. Kendilerine hiçbir yaptırım uygulanamayan, terör devleti İsrail dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek ramazan ayı içerisinde bir yandan Gazze halkına bombalar yağdırıyor öbür yandan Kudüs’teki operasyonlarına devam ediyor. Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslar arası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

Nazilli’den İsrail' 'Gazze' Tepkisi

Nazilli’den İsrail' 'Gazze' Tepkisi

Nazilli’den İsrail' 'Gazze' Tepkisi

Nazilli’den İsrail' 'Gazze' Tepkisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.