Nazilli’den Reyhanlı’ya vicdan konvoyu

Nazilli’den Reyhanlı’ya vicdan konvoyu

Başkan Alıcık, Reyhanlı’ya ‘Vicdan Konvoyu’ düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı’na ulaşım desteği sağladı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık,  Hatay’ın Reyhanlı ilçesine giderek Esat rejimine karşı basın açıklaması yapmaya hazırlanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Aydın Temsilciği’ne ulaşım desteği verdi.

5454.jpg

Toplam 55 ülkenin kadınlarının katılım sağlayacağı buluşmada, Esat rejiminin elinde bulunan ve cezaevlerinde hukuksuzca tutulan 417’si çocuk toplam 6 bin 736 kadın için 8 Mart sabahı Reyhanlı’da basın açıklaması yapılacak. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Temsilciği olarak düzenledikleri ‘Vicdan Konvoyu’ ile tüm dünyanın gözlerini kapadığı sorunlara bir ses olmayı amaçladıklarını belirten Nur Akkuş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 81 ilimizden Reyhanlı’ya gelen hanımlarla buluşacağız. Dünya ülkelerinin sessiz kaldığı, yardım elini uzatmak yerine üzerine bombalar yağdırdığı, insanlığı öldürdükleri Suriye biliyor ki; Türkiye her zaman mazlumun yanında zulmün ve zalimin karşısındadır. Belediye Başkanımıza yanımızda olduğu ve destek verdiği için teşekkür ediyoruz” sözlerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.