Nazillili Can'ın tek hayali asker olmak

Nazillili Can'ın tek hayali asker olmak

Nazilli'de geçirdiği trafik kazası sonucu dalağı alınan ve akciğeri zarar gören 20 yaşındaki Can Kocaman, çocukluk hayali olan askerlik vazifesini bir an önce yapmak istiyor.

ÖZEL HABER / MEHMET ALİ CİNTOSUN - Nazilli'de yaşayan 20 yaşındaki Can Kocaman, doğum günü olan 2 Mart günü motosikletiyle seyir halindeyken minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Aydın Devlet Hastanesinde 6 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Kocaman, azmi sayesinde hayata tutundu. Vücudunda 40 dikiş yarası olan Kocaman'ın dalağı alındı, kaburgaları kırıldı ve akciğerlerinde hasar meydana geldi. Şimdilerde normal hayatına devam eden Can'ın tek bir arzu var o da çocukluk hayali olan "asker" olmak. Kaza sonrası vücudundaki yaralardan dolayı askere alınmamaktan korkan Kocaman, "askerliğe elverişsizdir" raporunu almak istemediğini askeri üniforma altında vatana hizmet etmek istediğini söyledi.

Havadis Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Can Kocaman, "Kaza günü benim doğum günümdü. Arkadaşlarım sürpriz hazırlamışlar ona gidiyordum. Arkamdan bir araba çarptı ve gerisini hatırlamıyorum. Çok zor günler geçirdim. Şimdi iyileştim ama içimde burukluk var. Çocukluktan beri uzman çavuş olma hayalim vardı. Kaza sonrası dalağım alındı, kaburgalarım kırıldı ve akciğerim zarar gördü. Vücudumda 40 dikiş var.  Askerlik Şubesi askerliğe elverişsiz olduğumu söyledi. Yetkililere sesleniyorum; ben iyiyim, askere gitmek istiyorum. Şanlı, şerefli askeri üniformamızı giymek bu vatana hizmet etmek istiyorum. Çocukluk hayalimi gerçeğe dönüştürün" dedi.

2f49890f-3cb7-453f-822b-d0c5b1be4a71.jpg

09d4807a-75c6-49a3-a964-b253ff187552.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.