Nazillili Gazilere Kore'den anlamlı ziyaret

Nazillili Gazilere Kore'den anlamlı ziyaret

Nazilli'de yaşayan Kore Gazileri, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park tarafından ziyaret edildi.

Ateşe Park, “Sizleri sonsuza kadar unutmayacağız” diyerek 20’li yaşlarda Kore’de savaşan 6 gaziye gençlik yıllarını sembolize eden heykelcik hediye etti.

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park, 68 yıl önce Kore’nin bağımsızlık mücadelesine destek olmak için mücadele eden Kore Gazilerini Nazilli’de ziyaret etti. Albay Park, 20’li yaşların ortasında Kore’de savaşan gazilere, gençlik yıllarının sembolü olan heykelcikler hediye etti. Etkinliğin sonunda ise, 6 Kore gazisinin torunlarına eğitim yardımı yapıldı.

Nazilli Belediyesi Hangar Restoranda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş selamla konuşması yaparak gazilere destek olan herkese teşekkür etti.

"KORE DEVLETİ OLARAK SİZİ UNUTMUYORUZ"

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Park, “Nazilli'ye ilk kez geliyorum. Böyle güzel bir havada sizinle beraber olmaktan çok mutluyum” dedi. “68 yıl önce hiç duymadığınız, coğrafi olarak hiç bilmediğiniz Kore’ye gittiniz” ifadelerini kullanan Albay Park, “Orada kahramanca savaştınız. Sadece savaşmadınız, anne ve babasını kaybeden çocuklarla beraber yaşadınız, ekmek verdiniz. Ankara Okulunu açtınız. Ben veya biz, Kore Devleti olarak sizi unutmuyoruz. Sonsuza kadar unutmayacağız. Güney Kore, sizin sayenizde gelişmiş bir ülke oldu. Tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Kurtuluş savaşında Nazilli'nin düşmana karşı direnç gösteren bir ilçe olduğunu hatırlatarak, "Tarihi bir mekanda değerli gazilerimizle birlikteyiz. Sizlerle olmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.

84ce595f07087081cc8f34e9d6cb6305.jpg

"ONLAR, TECRÜBELİ DELİKANLILAR"

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Türk milletinin; savaş, şehitlik ve gazilik terimlerini en iyi bilen milletlerden biri olduğunu söyleyerek, "Gazilerimiz bizim her zaman göz bebeğimiz. Onlar bundan sonraki mücadelede yer alacak kişiler için cesaret örneğidir" dedi. Kore Gazilerinin sayısının gittikçe azaldığını belirten Küçük, "Birçoğu 90'lı yaşlarda. Bugün sağlıklı gazilerimizi görünce mutlu oluyoruz. Ben onlara 'Tecrübeli delikanlılar' diyorum" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından 6 gaziye heykelcik hediye edildi. Daha sonra 6 gazi torununa eğitim yardımı yapıldı.

Programa Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park'ın yanı sıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Kıbrıs Gazisi Şükrü Tandoğan, Genel Sekreter Kıbrıs Gazisi Beyazıt Yumuk, Genel Merkez İleri Amiri Emekli Deniz Astsubayı Cemil Yaralı, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Gürenci, gaziler ve yakınları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.