Nazillili genç şiir kitabı çıkardı

Nazillili genç şiir kitabı çıkardı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 9. sınıf öğrencisi Furkan Yıldız (15), şiir kitabı çıkardı. 2013 yılında babasını kaybeden Yıldız, yaşadığı acıları satırlara yansıttı.

BEKİR MERT - Nazilli Menderes Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Furkan Yıldız (15) örnek bir işe imza attı. 2013 yılında 47 yaşındaki babası Ahmet Yıldız'ı kaybeden Yıldız, annesi Şükriye Yıldız'ın destekleriyle hayata tutundu. Boş zamanlarında tablada tatlı satan annesi Şükriye Yıldız'a yardımcı olan Furkan Yıldız, yaşadıklarını satırlara yansıttı. Yaklaşık 27 şiir kaleme alan Yıldız, bir yazarın desteğiyle şiirlerini kitap haline getirdi. Yaklaşık bin adet basılan "Milat" isimli kitabı satışa çıkan Yıldız, aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor. Yaşadıklarını şiir olarak yansıttığını söyleyen genç yazar Furkan Yıldız, "2013'te ben 10 yaşındayken babamı kaybettik. Bunun etkisi hala üzerimizde. Ben de yaşıtlarım gibi eğlenmek yerine kalemi elime alıp yazmaya başladım. Yazdığım ilk şiiri anneme gösterdim. O devam etmemi istedi. Her zaman yanımda oldu. Çok sayıda şiiri kaleme aldım. O şiirleri bir yazar abimizin desteğiyle kitaplaştırdık. Bin adet basımı yapıldı." dedi.

"BÖYLE BİR CESARETE BENDE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Oğluna her zaman destek olduğunu dile getiren anne Şükriye Yıldız da, "Bu acılarla dolu bir kitap. Bundan 5 yıl önce eşimi kaybettim. Eşimden önce kayınpederimi kaybettim. 1 yılda çok sayıda kayıp verdik. O kayıptan sonra bu acılarla beraber Furkan duygularını buna aktarmaya başlamış. Oğlum ilk şiirini getirdiğinde çok beğendim. Daha fazla yazması yönünde tavsiyede bulundum.Yaşı küçük olmasına rağmen böyle bir cesaret göstermesine bende çok şaşırdım. Kitapları burda yoğun ilgi görüyor. Oğlumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.