Nazillili iş adamları hakim karşısında

Nazillili iş adamları hakim karşısında

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) iş adamları yapılanmasına yönelik 22'si tutuklu 110 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince,  Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen davaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklarla, taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Bandırma 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan  Orhan Şahin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı  Erhan Yıldırım'ın örgütün şifreli haberleşme aracı ByLock üzerinden yaptığı konuşmaların içeriklerini okumasının ardından savunma yapan Şahin, "Ben ByLock indirmedim, kullanmadım. Bu hattı kızım kullanıyordu. Kızım evlendikten sonra  Kanada'ya yerleşti." dedi.

İlk duruşmadaki savunmasında ByLock kullandığı iddialarını reddeden tutuklu sanık Mehtap Topaloğlu ise programı eşinin indirdiğini ve kullandığını itiraf etti.

Yıldırım, Topaloğlu'na, "Senin içeriklerinde 'çok sık adres değiştirmek gerekiyor, Mehmet Uzlu yeni bir ev almış, Biz Rabbimin rızası için veriyoruz. Bu ev  Yemenbey için düzülmüş, kimseyi tanımıyorum daha mütevelliyi yeni tanımaya başladım' gibi şeyler var. Üstelik konuşmaların birçoğu Hayrettin Kaçmaz ile yapılmış. Bu kim?" sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Topaloğlu, "Hayrettin Kaçmaz" adlı kişiyi tanımadığını, bu kişinin firari durumda olan eşi Saim Topaloğlu olduğunu tutuklandıktan sonra avukatından öğrendiğini söyledi.

Örgüt içerisinde dini duygular için yer aldıklarını iddia eden Topaloğlu, "Bu programı eşim yurt dışına çıkarken konuşmak için yüklemişti. Bu program üzerinden kimseden talimat almadım. Kimseye talimat vermedim. Hatta eşim o kadar çok öğrenciye burs veriyordu ki maddi olarak sıkıntılar yaşıyordum. Kesinlikle terör örgütüne destek gibi bir amacımız olmadı." ifadelerini kullandı.

Örgütün kasası olduğu iddia edilen Mehmet Uzlu da  Balıkesir L Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile yaptığı savunmasında kendisinin sadece muhasebeci olduğunu, ByLock kullanmadığını ileri sürdü.

Duruşma yarına ertelendi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Göçmen tarafından hazırlanan ve  Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanıklar hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.