NAZİLLİLİ KADIN GİRİŞİMCİ İNTERNETTEN SATTIĞI REÇELLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

NAZİLLİLİ KADIN GİRİŞİMCİ İNTERNETTEN SATTIĞI REÇELLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Aydın'ın Nazilli ilçesinde patlıcan, kabak ve portakal gibi 30 çeşit ürünün reçelini yapıp Türkiye'nin farklı illerine gönderen Sevgül Batur, bu ürünlerden elde ettiği kazançla evinin geçimini sağlıyor.


MEHMET ALİ CİNTOSUN - Dallıca Mahallesinde bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan 3 çocuk annesi Sevgül Batur (40), ailesi için yaptığı reçeller beğenilince okuldaki işinden ayrılıp kendi işini yapmaya karar verdi.
Patlıcan, kabak ve portakal gibi 30 çeşit ürünün reçelini yapan Batur, bu ürünleri internet üzerinden satmaya başladı. Taleplere tek başına yetişemeyen Batur, evinin bahçesine taşıdığı işinde mahallesindeki 10 kadına da istihdam sağladı.
Yurt dışından da siparişler almaya başlayan girişimci kadın, elde ettiği gelirin tamamını çocuklarının eğitimine ayırıyor.
AA muhabirine açıklama yapan Batur, sadece kendi işi değil mahallesindeki kadınlara da istihdam sağladığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yaptığı reçellerin çevresinde beğenildiğini, internet üzerinden satışa başladıktan sonra siparişlere yetişemez olduğunu anlatan Batur, "Mutfağa sığamadım evimin bahçesinde üretime başladım. Tencerem küçücükken kocaman kazan oldu. Yavaş yavaş Türkiye'nin her yerine dağıldı. Mahalledeki arkadaşlarıma da ek gelir imkanı sağladım" dedi.
"Kızlarım, işim sayesinde okuyor" diyen Batur, ayda 800 kilogram reçel ürettiğini hayalinin bir tesis kurarak ihracat yapmak olduğunu ifade etti.

Yurt dışından çok talep aldıklarına dikkati çeken Batur, şöyle devam etti:
"Sosyal medya hesabıma, Almanya, Hollanda, Amerika, İngiltere ve birçok ülkeden mesajlar geliyor. 'Ne olursunuz ürünlerinizi bize de gönderin' diyorlar. Biz yurt dışına da açılmak istiyoruz. Neden olmasın, kadın istiyor, her şeyi yapmak istiyor, yapıyor ama önünde küçük küçük engeller var. İnşallah bizde bu engelleri aşarız."

3e004af6-8bdc-4ba3-a92f-c1cf2dc92824.jpeg

daeb2bd7-25d0-4833-b8a8-ed150936ddc6.jpeg

1a0b928a-9ac9-4490-a400-33af9ad5fe95.jpeg

c1e015bd-d182-4bd8-a7ce-ae8f4b449d19.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.