Nazillili Kırtasiyeciler Dert yandı

Nazillili Kırtasiyeciler Dert yandı

Yaklaşık 13 milyon öğrencinin okula başlayacağı 2016-2017 eğitim-öğretim yılına az bir zaman kaldı. Yeni öğretim yılına hazırlıklarını tamamlayan Nazillili kırtasiyeciler sahte ürünler ve kırtasiye sektöründeki süpermarket egemenliğinden şikayet ediyor.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala Nazilli’deki kırtasiyecilere yeni eğitim yılına hazır olup olmadıklarını sorduk. 
Başarı Kırtasiye sahibi emekli öğretmen Mustafa Gököz okul alışveriş maratonunun geçen yıllara göre bu yıl daha durgun başladığına dikkat çekerek; “Bizler tüm hazırlıklarımızı yaptık ama henüz tam anlamıyla bir alışveriş başlamadı. Çok durgun bir dönem yaşıyoruz. Vatandaş kurban bayramı hazırlığından okul hazırlığına henüz başlamadı.” dedi. 
Süper marketlerin kırtasiye reyonları kırtasiyeleri olumsuz etkiliyor
Süpermarketlerin kırtasiye ürünleri satması kırtasiyecileri rahatsız ediyor. Süpermarketlerin uygun fiyat adı altında kalitesiz ürünler sattığını söyleyen kırtasiyeciler, ünlü markaların ürünlerinin  de oralarda daha fazla fiyata satıldığını söylüyor.
“Kırtasiye ürünleri kırtasiyeden alınmalı”
Süpermarketlerin aynı ürünleri daha fazla fiyata satmasını eleştiren Enka Kırtasiye Sahibi şikayetini şu şekilde dile getirdi: “Kırtasiye ürünleri kırtasiyeden alınmalı. Nazilli için yarıştığımız büyük bir süpermarket egemenliği yok ama genel anlamda bu durum kırtasiyeleri sıkıntıya sokuyor. Marketlerdeki kırtasiye malları aldatmacadan başka bir şey değil. Bizim 10 liraya sattığımız defteri bile 20 liraya satıyorlar. Kırtasiye ürünlerinin kırtasiyeden alınması tüketici açısından daha ekonomik. “ dedi.
“Okulların açılmasının erteleneceği söylentileri var”
Okulların açılmasına az bir zaman kalmasına rağmen hala alışverişin başlamamasını şaşkınlıkla karşılayan Kaya Kırtasiye çalışanları konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz yeni eğitim-öğretim yılına hazırız. Fakat henüz vatandaşta bir hazırlık yok. Bayramdan sonra başlayacağını düşünüyoruz. Bir de okulların açılmasının erteleneceği söylentisi var. Vatandaş da bu konuda beklemeye aldı kendini. Alışverişini de erteledi diye düşünüyoruz .“
krtys.jpg

Kalitesiz ürünlerde kanser riski

Kalitesiz ürünlerin çocukların sağlığını tehdit ettiği yönünde açıklama yapan yetkililer bazı kalitesiz renk ve malzemeden yapılan ürünlerin kanser riski taşıdığına da dikkat çekti. Özellikle silgi, kalem, su matarası ve çanta gibi ürünlerde velilere kaliteli ürün kullanımı önerildi. 

 

HABER: NESLİHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum