Nazillili Necmiye Teyze'nin büyük sevinci

Nazillili Necmiye Teyze'nin büyük sevinci

Gazi eşi Necmiye Karakaya'nın en büyük isteği gerçek oldu. Karakaya, eşinden kalan ve "O benim mirasımdı" dediği gazilik madalyasına bugün yapılan törenle kavuştu.

Nazilli'de yaşayan ve 5 yıl önce vefat eden Kore Gazisi Mehmet Karakaya'nın, eşine bıraktığı en büyük hatıralardan biri olan gazilik madalyası ocak ayında hırsızlar tarafından çalınmış, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi çalınan madalyanın yerine konması için derneğin genel merkeziyle gerekli görüşmeleri yapmıştı. Ankara'daki heyet ve Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park'ı ağırlayan Nazillili gaziler Necmiye teyzenin isteğini yerine getirdi.

e9bff6e7586ba52a137f3ab41b458698.jpg

Necmiye teyze madalyayı bugün Nazilli Belediyesi Hangar Restoranda yapılan törenle, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park ve Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük'ten aldı.

c1a1611447e697bd925b98146424887a.jpg

Necmiye teyzenin mutluluğu gözlerinden okunurken "Bugün benim bayram günüm. Vatan için canını hiçe sayan, düşmanla çarpışan altın kalpli kocamın yadigarına yeniden kavuştum" diyerek

madalyanın getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.