Nazillili şahıstan ilginç savunma

Nazillili şahıstan ilginç savunma

Aydın'ın Nazilli ilçesinde evinde yüklü miktar uyuşturucu madde bulunan şahıs çıkarıldığı mahkemede, "Şifa bulmak için kullandım" şeklinde savunma yaptı.

Uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticareti yapmak suçlarından Nazilli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sanık 3 çocuk babası S.D.'nin savunması herkesi şaşkına çevirdi.

Evinde 5 kilo esrar ile yakalanan sanık, gözaltına  alınmasının  ardından uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticareti yapmak suçlarından çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Yargılanma süreci devam eden S.D. geçtiğimiz gün yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti S.D.’ye ifadesinde eklemek istediği bir şey olup olmadığını sordu. S.D. ise mahkeme başkanına kendini savunmak istediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Selahattin Afşin tarafından söz hakkı verilen sanık S.D. kendini ‘Şifa bulmak için esrar kullandım’ sözleri ile savundu.

10 YIL YEDI

Sanığın savunmasını geçerli bulmayan mahkeme heyeti sanık S.D. hakkında 10 yıl 10 ay hapis cezası kararı verdi. S.D.’nin avukatı verilen kararı temyize göndermeye hazırlanırken, S.D. yeniden tutuklu bulunduğu cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.