Nazillili şehidin son sözleri yürekleri dağladı

Nazillili şehidin son sözleri yürekleri dağladı

Afrin Harekatında terör örgütünün hain pususunda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinekin Aydın'daki baba ocağında metanet var. Şehidin amcası Ali Dinek, yeğeniyle yaptığı son konuşmayı göz yaşlarıyla anlattı.

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik yürüttüğü Zeytindalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in Nazilli'deki evinde metanet var. İzmir Bornova Jandarma Tugay Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek, 7 arkadaşıyla birlikte 1 hafta önce gittiği Afrin'de düştükleri hain pusuda şehit olmuştu. Şehidin amcası Ali Dinek, elinde büyüyen kahraman ile yaptıkları son konuşmayı anlattı. Ailesinin 'gitme' sözlerine rağmen Mehmet Dinek'in Suriye'ye gitmek istediğini anlatan amca Dinek, "Baba size vasiyet etmek istiyorum dedi. Gitme dedim. 'Kiminle savaştığımı bilmiyorsunuz' dedi. Haçlılarla mücadele ettiğini söyledi. Herkese hakkım helaldir dedi. Sayın Cumhurbaşkanından, yeni doğan bebeğe kadar herkese hakkını helal etti." dedi. 

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini anlatan amca Ali Dinek,"Bu varolma mücadelesi. '5-10 sene sonra buraya gelecekler, sizlere saldıracaklar ben gideceğim' dedi. Amcasıyım ama o da benim evladım. Rabbim ondan razı olsun. Biz çocuğumuzu çok seviyoruz. Ama bu ülkede yaşamanın bedelinin ne olduğunu biliyoruz. Bu ülkede yaşamanın bedeli fedakarlıktır. Biz bugün fedakar olmaya çalıştık, fedakar olmaya çalışacağız. Bu ülkede çalışan, yaşayan herkes işini doğru, güzel yapsın. Oraya giden askerimiz, polisimiz değil, bizde savaşmalıyız. Boykot etmeliyiz, kafirin malını tüketmemeliyiz" diye konuştu.

Şehit aileleriyle birlikte hareket edeceklerini anlatan Ali Dinek, "Ben komutanlarımıza da söyledim, şehit ve gazi ailelerimizle bir kardeşlik düşündük. Buraya gelirlerse biz onları misafir edelim. Biz de o yörelere gidersek orada bir kapımız olsun istedik. Bizim kalbimiz, yüreğimiz açık. Van şehidimizin ailesinden selam geldi, yakınları geldiler buraya. Şehitler bizim şehitlerimiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.