Nazillili vatandaşların yol isyanı

Nazillili vatandaşların yol isyanı

Nazilli’nin Karaçay Mahallesi’nde alt yapının yetersiz olması nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etti.

Karaçay Mahallesi’nin, 60, 325, 310, 50 ve 297’nci sokaklarındaki alt yapı yetersizliğinden kaynaklanan sorunlardan, vatandaşı çileden çıkardı. Büyükşehir yasasından sonra mahalleye hizmet verilmediğini belirten mahalle azası Mikail Dokumacı, Büyükşehir Belediyesine seslendi. Dokumacı, “Aydın Büyükşehir Belediyesi 325 sokakta parke yenileme çalışması yaptı fakat iş bittiğinde yol kenarlarında parke taşı birikintileri bırakılarak gitti. Yeni yapılan yollara bakıyorum, hiçbiri düzgün değil, bunların hizmet anlayışı bu mu. Altyapı yok, belediye ilgisiz. Defalarca belediyeye gittik, sayısızca dilekçe vermemize rağmen ilgilenen kimse olmadı. Hükümetimizin yeni çıkarmış olduğu Büyükşehir yasası geldiğinden beri Nazilli’de hizmet yok. Önceden iyiydi, belediye hizmet veriyordu. Şu an Büyükşehir’e geçti, kendi partisi olmadığı için hizmet vermiyor. Yüzde 60 Nazilli’den para alıyor, Aydın’a yatırım yapıyor. Burada mağdur olan vatandaşlar oluyor. Yağmur yağdığı zaman sokaklar göl haline geliyor, çamurdan geçemiyoruz.” dedi.

b1419435-c0a9-4904-98a2-6aeccd4ca017.jpg

Mahalle muhtarının da seçimden seçime mahalleyi dolaşıp, seçim bittikten sonra mahalleyi gezmediğinden, sorunlarla ilgilenmediğinden yakınan mahalle azası İsmail Taşan, “Sadece azalarımız ve vatandaşlarımız bu gibi olayların üzerine düşüyor. Biz kalkıp muhtar gibi bin 500 lira maaş alıp akşama kadar klimanın altına oturmuyoruz. Biz vatandaş olarak görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Nasıl bir kaymakam ilçenin mülkü amiri ise muhtarda bir mahallenin mülkü amiridir. Sadece oy verene gıda vererek, sabahtan akşama kadar klimanın altından oturarak bu işlere çözüm bulunmaz. Biz istiyoruz ki muhtarımız 4 azası ile birlikte mahalleyi gezip sorunları çözmeye çalışsın. Bizleri merdiven olarak kullanıyorlar. Siyaset uğruna Nazilli’yi harcıyorlar. Büyükşehir’in görevini yapmasını istiyoruz.” diye konuştu.

ccada125-95d9-4081-8f90-2c6dc3d9fe28.jpg

cd794595-baf6-4a65-b566-71d4d454ea7b.jpg

img_6128.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.