Nazillililerin hevesi kursağında kaldı

Nazillililerin hevesi kursağında kaldı

AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, “Nazilli neden il olsun ki? Nazilli il olmayacak. Nazilli’yi il yapmak yerine daha ne yapabiliriz ona bakmak lazım” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sümerbank açılışı için geldiği Nazilli’de, “Nazilli’nin geleceği ildir” sözünden itibaren yıllardır il olma hayaliyle yaşayan Nazillililer, AK Parti iktidarında da zaman zaman çıkan il olma yolunda söylentilerle umutlarını tazeledi. En son il olmayı bekleyen 38 ilçe arasında adı geçen Nazilli’nin MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Nazilli’yi il yapacağız” vaadiyle halkı umutlandırırken, AK Parti 22. ve 23. dönem milletvekili Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Nazillililerin hevesini kursağında bıraktı.

NAZİLLİ NİYE İL OLSUN ANLAMIYORUM

Nazilli’nin il olmasına karşı olmadığını ancak İl olmasını gerektirecek bir durum da söz konusu olmadığını vurgulayan Ertürk, “Nazilli niye il olsun anlamıyorum yani. Aydın bir uçtan bir uca ne kadar yer ki. İl olursa denizimizi de kaybederiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NAZİLLİ’YE İLK GELİŞİNDE İL OLMA KONUSUNDA SÖZ VERMEMİŞTİ

AK Parti genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında AK Parti’nin kuruluşu aşamasında geldiği Nazilli’de halkın il olması yolundaki beklentileri üzerine, Nazilli’nin il olmasının söz konusu olmadığını be bu konuda söz veremeyeceğini söyledi. O gün, yapamayacağım sözü vermem. Ancak ülkenin idari haritası değişir bilemem ama şu anda buna gerek yok dedi. Şırnak gibi bazı stratejik yerler il oldu terör nedeniyle. Bazı iller çok büyük, Antalya, Konya gibi. Fethiye il olmalı ama Nazilli niye il olsun anlamıyorum. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, il olması konusunda sesini yükseltiyor. Aydın bir uçtan bir uca ne kadar mesafesi var. Niye il olsun ben anlamıyorum” diye konuştu

NAZİLLİ İL OLURSA BU KEZ SÖKE’DE İL OLMAK İSTEYECEK

Nazilli’nin il olmasına karşı olmadığının da altını çizen Ertürk, “ Nazilli’nin il olmasından ziyade, Nazilli için daha ne yapabiliriz ona bakmak lazım. Tabi Nazilli il olursa karşı çıkanlardan da değilim. Aydın’ın büyük havalimanı yapılmasıyla birlikte yarın Söke’de diyecek bende il olmak istiyorum diye. Nazilli il olursa denizimi de kaybetmiş olacağız” şeklinde Nazillilerin il olma hayalini boşa çıkardı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.