‘Nazilli’nin ‘BÖBREK YATAĞI’ arsaları satılmak isteniyor’

‘Nazilli’nin ‘BÖBREK YATAĞI’ arsaları satılmak isteniyor’

CHP’li Meclis Üyesi Atila Talay, Nazilli Belediyesi’nin, belediyeye ait taşınmazları satma kararını eleştirdi. Talay, “Müflis tüccar hesabı ile borçlarımızı ödemek için bugün değerli arsaları satacağız. Peki, yarın ne yapacağız?” diye sordu.

NAZİLLİ Belediyesi’nin, belediyeye ait taşınmazları satma kararına CHP’li Meclis Üyeleri tepki gösterdi. Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Atila Talay, belediyeye ait taşınmazların satış kararını, ‘günü kurtarma’ politikası olarak yorumladı. Talay, “Müflis tüccar hesabı ile borçlarımızı ödemek için bugün değerli arsaları satacağız, günü kurtaracağız. Peki, yarın ne yapacağız?” diye sordu.

‘BÖBREK YATAĞI’ ARSALAR SATILMAK İSTENİYOR

Nazilli’nin 10 mahallesinde yer alan yaklaşık 50 arsanın satışı için Belediye Meclisi’nden onay istendiğine dikkat çeken Atila Talay, “Arsaların konum ve metrekareleri incelendiğinde içerisinde 40,50 metrekare büyüklüğünde arsalar olduğunu görüyoruz. Bunların arasında 300, 500, bin ve 6 bin metrekarelik arsalar da yer almaktadır. Yani bu satış ile küçük ölçekli arsaların elden çıkarılıp değerlendirilmesi düşünülüyormuş gibi gösterilerek aralarında halk tabiri ile ‘böbrek yatağı’ dediğimiz arsalar da satılmak istenmektedir. Belediyemizin varlıklarının birer-birer elden çıkartılması, satıp savulması doğru bir yöntem değildir. Müflis tüccar hesabı ile borçlarımızı ödemek için bugün Nazillimizin değerli arsalarını satacağız, günü kurtaracağız, peki yarın ne yapacağız?” şeklinde konuştu.

‘SATILMASI İSTENEN 48 ARSA NASIL BELİRLENDİ?’

Açıklamasında Nazilli Belediyesi’nin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı bildiklerine dikkat çeken CHP’li Talay şöyle devam etti: “Belediyenin yaşadığı ekonomik krizden öncelikle belediyede çalışan memur arkadaşlarımız etkilendi. Almakta oldukları sosyal denge ödenekleri kesildi. Bugün de arsa satışları gündeme geldi. Bunlar günü kurtarma yöntemidir. Yaklaşık 50 arsamızın satışı istenmektedir. Bu arsaların toplam metrekaresi 17 bin 650’dir. Yani satılması istenen arsaların ortalama büyüklüğü 370 metrekaredir. Bu satılması istenen 48 arsa nasıl belirlenmiştir? Bu satışlardan toplam kaç TL gelir beklenmektedir? Bu para nerede harcanacaktır? Önce satalım, kasaya para girsin sonra düşünürüz mü denilmektedir?”

• ‘EMANET SATIP SAVMAKLA KORUNMAZ’

Nazilli Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısına Belediye Başkanı Haluk Alıcık katılmamıştı. CHP’li üye Atila Talay toplantıya katılmayan Alıcık’ı da seslendi. Nazilli’nin 5 yıl boyunca Haluk Alıcık’a teslim edildiğini söyleyen Talay, “Sayın Başkanım. Siz eski tabirle şehreminsiniz. Şehrin eminisiniz. Nazilli 5 yıl için size emanet edildi. Dolayısı ile bu emaneti öncelikle koruyup kollayacak olan sizsiniz. Emanet satıp savmakla korunmaz. Bugün mecliste görevli olan arkadaşlar hepimiz büyük bir görev ve sorumlulukla karşı karşıyayız. Yarın çocuklarımız, torunlarımız bu memleketin varlıkları birer-birer elden çıkarılırken, siz neler yaptınız dendiğinde söyleyecek sözümüz olmalıdır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

• CHP, 100 M2’NİN ALTINDA OLAN ARSALARA ONAY VERDİ

Nazilli Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Atila Talay, CHP Grubu olarak küçük ölçekli 100 metrekarenin altında olan ve satılması ile değerlendirilecek olan arsaların satılmasına, atıl durumdan kurtarılmasına olumlu baktıklarını ancak büyük ölçekli, değerli taşınmazların satılmasını onaylamadıklarını belirtti. Meclis toplantısında CHP Grubu, maddenin mahalleler bazında değil, her mahalledeki her arsa için ayrı-ayrı satış onayı önerdi. Yapılan oylamada CHP Gurubu’nun ‘hayır’ oylarına rağmen, madde oy çokluğu ile kabul edildi.

• CHP, ‘YAP-İŞLET-DEVRET’ SİSTEMİNE KARŞI ÇIKTI

CHP Grubu, meclis toplantısında İsabeyli’de Nazilli Belediyesi’ne ait taşınmazlar üzerine ‘yap-işlet-devret’ sistemi ile inşaat yapılmasına da karşı çıktı. CHP Grubu adına söz alan Atila Talay, “Üniversite Kampüs Alanı civarındaki bu arsamız için belediyemiz mümkün olabilecekse ‘yap-işlet’ modelini uygulayarak hem öğrencilerimiz için sağlıklı ve ekonomik bir mekan oluşturmuş olur, hem de istihdam sağlanmış, belediyemize sürekli gelir sağlamış olur diye düşünüyoruz. Bunun en güzel örneği Aydın’da kent meydanında bulunan kafeteryalardır. Vatandaşlarımız halk kent meydanında 50 kuruşa çay, kahve içmekte, ailesiyle birlikte gezip, dinlenmektedir. Bu bölgeden belediye de kazanç elde etmektedir” dedi. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.