Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluşu

Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluşu

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, sade bir törenle kutlandı.

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, İstasyon Meydanı'nda protokolün de katılımıyla gerçekleştirildi. 5 Eylül Kurtuluş törenlerine, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkanvekili Erkin Özbek, Belediye Başkan Yrd. Mustafa Akkaya, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Korkmaz, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve üyeleri, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, STK Başkan ve üyeleri, AKP ve CHP temsilcileri, az sayıda vatandaş katıldı.

 

SADE TÖREN

 

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı eğlencesiz yapılan kurtuluş törenleri Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Nazilli Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek Nazilli’nin Kurtuluşunun 93. Yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını ifade etti. Başkan Özbek, “Türk milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz kanıtlarından biri olan 5 Eylül, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur” dedi.

Özbek, “Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı kazandığı büyük zafer ile tüm mazlum haklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile, Nazilli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılını en içten dileklerimle kutluyor, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

 

Nazilli İstasyon Meydanı’ndaki törenlerinden ardından protokol heyeti Eğriboyun Mezarlığında şehitlik ziyareti gerçekleştirdi. Mezarlıkta düzenlenen törende, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu dua ettirdi. Ardında protokol sırasıyla Demirci Mehmet Efe’nin Kabri, şehit ve gazilerin mezarlarını ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.